Sida 1 av 1

Bredbandsadapter till DC?

Postat: 14 jun 2012, 01:41
av NGF
Jag är sugen på bredbandsadapter till DC. Vad ska man vara beredd att betala för dessa? Finns några på ebay men vägrar tro att detta verkligen är marknadsvärdet?

Har någon här provat den? Läste att Quake3 fortfarande går att spela?
Finns det någon nyare browser än DreamOn eller vad den nu heter? Annars får man väl problem med de flesta sidor?

Re: Bredbandsadapter till DC?

Postat: 14 jun 2012, 07:56
av Janone
Vill minnas att de ärriktigt dyra tyvärr, Det ska gå att koppla dcn via vanliga modemet till din pc för att sen dela nätverk, har bara läst kortfattat om det så jag är inte underförstådd med hur det fungerar.

Re: Bredbandsadapter till DC?

Postat: 14 jun 2012, 11:16
av NGF
Ajdå, kanske värt att kolla upp lågbudgetlösningen då, men det går väl rätt trögt då kan man tänka..

Re: Bredbandsadapter till DC?

Postat: 14 jun 2012, 11:26
av Janone
Om du ska använda den till att spela borde det flyta på bra med ett 56k modem, det är ju trots allt bara överföringen mellan dator-dc.

Re: Bredbandsadapter till DC?

Postat: 14 jun 2012, 11:53
av NGF
Mja jag ville väl testa att surfa runt lite också eftersom jag har tangentbord och mus :)

Re: Bredbandsadapter till DC?

Postat: 08 okt 2013, 14:27
av Mulleboy
Jag är sugen på att spela phantasy star online på dreamcasten över nätet, är detta möjligt idag? Finns det servrar kvar för det?

Re: Bredbandsadapter till DC?

Postat: 15 okt 2013, 17:31
av Axus
Mulleboy skrev:Jag är sugen på att spela phantasy star online på dreamcasten över nätet, är detta möjligt idag? Finns det servrar kvar för det?
Om det fungerar med Dreamcast-via-PC-lösningen är jag mer än gärna med. Spelade det över 100 timmar online, och väntade på att mina föräldrar skulle kicka ut mig när räkningen kom (då det fortfarande kostade för tiden man var online.) Det kom aldrig någon räkning. :D

Re: Bredbandsadapter till DC?

Postat: 27 jan 2014, 14:11
av Rotmosträdet
Testade också nätet några gånger på TV:en. Häftig grej men hade man inget tangentbord kändes det extremt segt.

Europolitan (var det dem som hade nätet åt Sega i Sverige?) skickade aldrig någon räkning om man surfade för under 100 kr eller nåt sånt. Fick aldrig någon heller.

Re: Bredbandsadapter till DC?

Postat: 21 nov 2014, 21:43
av Tandgnissle
Minns att jag spelade en hel del PSO, började med modem men gick över till en bredbandsadapter efter ett tag. Köpte senare PSOv2 begagnat så jag var tvungen att ringa SEGA I Storbritannien för att få dem att nollställa koden så att jag kunde spela online.
Att få bredbandsadaptern att fungera var också ett äventyr i sig då ingen i Sverige utgiven netkey kunde ställa om Dreamcasten till att använda den utan jag nödgades tanka ner och bränna en modifierad, amerikansk netkey för att ändra nätverksinställningarna (sparade i något flashminne man har problem att komma åt).