Bredbandsadapter till DC?

Diskussioner om allt som rör Saturn & DC
Användarvisningsbild
NGF
Inlägg: 1500
Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Ort: Stockholm

Bredbandsadapter till DC?

Inlägg av NGF » 14 jun 2012, 01:41

Jag är sugen på bredbandsadapter till DC. Vad ska man vara beredd att betala för dessa? Finns några på ebay men vägrar tro att detta verkligen är marknadsvärdet?

Har någon här provat den? Läste att Quake3 fortfarande går att spela?
Finns det någon nyare browser än DreamOn eller vad den nu heter? Annars får man väl problem med de flesta sidor?
SEEEEEEEGAAAAAAAAAAAAAA :mrgreen:

Användarvisningsbild
Janone
Inlägg: 1483
Blev medlem: 01 jun 2011, 09:34
Ort: Södermalm, Stockholm
Kontakt:

Re: Bredbandsadapter till DC?

Inlägg av Janone » 14 jun 2012, 07:56

Vill minnas att de ärriktigt dyra tyvärr, Det ska gå att koppla dcn via vanliga modemet till din pc för att sen dela nätverk, har bara läst kortfattat om det så jag är inte underförstådd med hur det fungerar.
Japon.se - Webbutiken för spelare av spelare!

Användarvisningsbild
NGF
Inlägg: 1500
Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Ort: Stockholm

Re: Bredbandsadapter till DC?

Inlägg av NGF » 14 jun 2012, 11:16

Ajdå, kanske värt att kolla upp lågbudgetlösningen då, men det går väl rätt trögt då kan man tänka..
SEEEEEEEGAAAAAAAAAAAAAA :mrgreen:

Användarvisningsbild
Janone
Inlägg: 1483
Blev medlem: 01 jun 2011, 09:34
Ort: Södermalm, Stockholm
Kontakt:

Re: Bredbandsadapter till DC?

Inlägg av Janone » 14 jun 2012, 11:26

Om du ska använda den till att spela borde det flyta på bra med ett 56k modem, det är ju trots allt bara överföringen mellan dator-dc.
Japon.se - Webbutiken för spelare av spelare!

Användarvisningsbild
NGF
Inlägg: 1500
Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Ort: Stockholm

Re: Bredbandsadapter till DC?

Inlägg av NGF » 14 jun 2012, 11:53

Mja jag ville väl testa att surfa runt lite också eftersom jag har tangentbord och mus :)
SEEEEEEEGAAAAAAAAAAAAAA :mrgreen:

Användarvisningsbild
Mulleboy
Inlägg: 138
Blev medlem: 23 feb 2012, 20:58
Ort: Ystad

Re: Bredbandsadapter till DC?

Inlägg av Mulleboy » 08 okt 2013, 14:27

Jag är sugen på att spela phantasy star online på dreamcasten över nätet, är detta möjligt idag? Finns det servrar kvar för det?

Användarvisningsbild
Axus
Inlägg: 601
Blev medlem: 15 okt 2013, 16:15
Kontakt:

Re: Bredbandsadapter till DC?

Inlägg av Axus » 15 okt 2013, 17:31

Mulleboy skrev:Jag är sugen på att spela phantasy star online på dreamcasten över nätet, är detta möjligt idag? Finns det servrar kvar för det?
Om det fungerar med Dreamcast-via-PC-lösningen är jag mer än gärna med. Spelade det över 100 timmar online, och väntade på att mina föräldrar skulle kicka ut mig när räkningen kom (då det fortfarande kostade för tiden man var online.) Det kom aldrig någon räkning. :D
SegaZine - den "Sega" svenska bloggen
PlayZine - allt om Playstation

Användarvisningsbild
Rotmosträdet
Inlägg: 1602
Blev medlem: 31 maj 2011, 08:14
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: Bredbandsadapter till DC?

Inlägg av Rotmosträdet » 27 jan 2014, 14:11

Testade också nätet några gånger på TV:en. Häftig grej men hade man inget tangentbord kändes det extremt segt.

Europolitan (var det dem som hade nätet åt Sega i Sverige?) skickade aldrig någon räkning om man surfade för under 100 kr eller nåt sånt. Fick aldrig någon heller.
http://www.facebook.com/pages/NES-XX-SC ... 1644701875" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tradera.com/finding.mvc/item ... tgnr=44273" onclick="window.open(this.href);return false;

Användarvisningsbild
Tandgnissle
Inlägg: 58
Blev medlem: 21 nov 2014, 14:56
Ort: Stockholm

Re: Bredbandsadapter till DC?

Inlägg av Tandgnissle » 21 nov 2014, 21:43

Minns att jag spelade en hel del PSO, började med modem men gick över till en bredbandsadapter efter ett tag. Köpte senare PSOv2 begagnat så jag var tvungen att ringa SEGA I Storbritannien för att få dem att nollställa koden så att jag kunde spela online.
Att få bredbandsadaptern att fungera var också ett äventyr i sig då ingen i Sverige utgiven netkey kunde ställa om Dreamcasten till att använda den utan jag nödgades tanka ner och bränna en modifierad, amerikansk netkey för att ändra nätverksinställningarna (sparade i något flashminne man har problem att komma åt).

Skriv svar