FAQ: Kablar & Ström

Svar på vanliga frågor om SMD
Användarvisningsbild
NGF
Inlägg: 1519
Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Ort: Stockholm

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av NGF » 17 sep 2012, 13:41

Har du testat olika inställningar på teven då? Vissa har ju "game modes" och annat..
SEEEEEEEGAAAAAAAAAAAAAA :mrgreen:

Användarvisningsbild
DrHuff
Inlägg: 22
Blev medlem: 24 aug 2012, 23:25
Ort: Solna
Kontakt:

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av DrHuff » 17 sep 2012, 14:48

Japp! Har pillat med allt som varit tillgängligt men utan några förändringar gällande de grövsta förövarna :(

Användarvisningsbild
Tronin
Moderator
Inlägg: 3009
Blev medlem: 27 okt 2011, 21:51

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av Tronin » 17 sep 2012, 15:39

Finns en hemmagjord Rf-kabel att köpa här på forumet som folk verkar nöjda med. Har själv inte fixat kabeln ännu men kommer troligtvis göra det.

Användarvisningsbild
Rotmosträdet
Inlägg: 1602
Blev medlem: 31 maj 2011, 08:14
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av Rotmosträdet » 15 nov 2012, 12:45

För ny TV är svaret jag fått.

Har en Sony LCD som är runt 5-6 år, knivskarp bild med RGB, helt underbar.
Har en Toshiba LCD som bara är runt 2-3 år, RGB FUNKAR INTE FAST DET FINNS!! Ser skit ut, många nya apparater klarar inte av gamla RGB SCART!!!!!!!!!!!!!
http://www.facebook.com/pages/NES-XX-SC ... 1644701875" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tradera.com/finding.mvc/item ... tgnr=44273" onclick="window.open(this.href);return false;

Användarvisningsbild
lindholm
Inlägg: 855
Blev medlem: 27 jan 2012, 16:45
Ort: Växjö
Kontakt:

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av lindholm » 27 nov 2012, 21:32

har sett på lite olika forum att Megadrive 1 kan matas med 12V utan att ta skada (pga spänningsregulator 7805 i konsollen?)

Någon som kan konfirmera eller dementera detta?
"Jag gillar inte Sonic" - Tronin
"Jag har alltid tyckt att SMS är en spännande konsol" - Lirod

Användarvisningsbild
AlmostOriginal
Forumansvarig
Inlägg: 4515
Blev medlem: 14 maj 2011, 11:06
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=889
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av AlmostOriginal » 27 nov 2012, 22:10

Svart på vitt så får du ut c:a 14V obelastat från en original strömadaptern och under belastning (Konsol som spelar ett spel) så går det in c:a 12V obelastat in i konsolen. Jag personligen rekommenderar INTE att man trotts detta matar in 12V eftersom du förkortar livslängden på komponenter.

Försök hellre hitta ett 9V stabiliserad nätaggregat / strömadapter.

EDIT: Är det 12V stabiliserat eller ostabiliserat?
"Hur kan du vara min vän, när du inte är SCN?"
- Herr Magnusson "En skojare in i märgen".

Användarvisningsbild
lindholm
Inlägg: 855
Blev medlem: 27 jan 2012, 16:45
Ort: Växjö
Kontakt:

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av lindholm » 27 nov 2012, 22:16

ok, tack för svar. Förkortar man livslängden markant, eller bara lite grann?

Anledningen till att jag vill mata med 12V är för att jag e naturligt lat... Tänkte ta tag i ett projekt jag funderat på ett tag och bygga om ett MD till att passa i Jamma-kabinett, där finns redan 12V (samt 5V & -5V) Så vore smidigast att köra med 12V för att slippa dra ner spänningen eller ha extern adapter i kabbet för MD
"Jag gillar inte Sonic" - Tronin
"Jag har alltid tyckt att SMS är en spännande konsol" - Lirod

Användarvisningsbild
AlmostOriginal
Forumansvarig
Inlägg: 4515
Blev medlem: 14 maj 2011, 11:06
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=889
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av AlmostOriginal » 27 nov 2012, 22:25

Svårt att säga. Beror på en hel del faktorer.

- Vilket skick din volt regularotor är i.
- Värmeöverföring från regulatorn till "heatsink".
- Ventilation.

Även fast original adaptern ger för mycket så påverkas den under belastning eftersom det är ostabiliserat.

12V från ett arkad kabinet är stabiliserat 12V så det kan gå.

Men du gör det helt på egen risk. :ugeek:
"Hur kan du vara min vän, när du inte är SCN?"
- Herr Magnusson "En skojare in i märgen".

Användarvisningsbild
lindholm
Inlägg: 855
Blev medlem: 27 jan 2012, 16:45
Ort: Växjö
Kontakt:

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av lindholm » 27 nov 2012, 22:30

ok, blir nog att köra på 12V och se vad som händer... Kan ju inte mer än gå åt helvete...
"Jag gillar inte Sonic" - Tronin
"Jag har alltid tyckt att SMS är en spännande konsol" - Lirod

Användarvisningsbild
AlmostOriginal
Forumansvarig
Inlägg: 4515
Blev medlem: 14 maj 2011, 11:06
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=889
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av AlmostOriginal » 27 nov 2012, 22:50

Precis [thumbup]
"Hur kan du vara min vän, när du inte är SCN?"
- Herr Magnusson "En skojare in i märgen".

Användarvisningsbild
lindholm
Inlägg: 855
Blev medlem: 27 jan 2012, 16:45
Ort: Växjö
Kontakt:

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av lindholm » 28 nov 2012, 00:01

fast efter hittat ett schema och på några andra forum så verkar det som endast expansionsporten behöver 9V (ska endå inte användas), och övrigt leder från 7805 kretsarna, så kanske bättre att koppla förbi dem och köpa på +5V istället...
"Jag gillar inte Sonic" - Tronin
"Jag har alltid tyckt att SMS är en spännande konsol" - Lirod

ChrissDaMan
Inlägg: 9
Blev medlem: 21 mar 2013, 01:55

Få igång mitt SEGA

Inlägg av ChrissDaMan » 21 mar 2013, 02:21

Så jag har äntligen skaffat mig en Sega Mega drive, men kan ej få igång de på min LG Platt TV (är de plastma eller LCD har jag ingen aning om :P )
hur ska jag få igång den igentligen? har försökt göra en kanal-sökining i ett antal timmar..
men får inte på spelet, jag vet att de inte är trsigt efter som jag fick testa de hos säljaren.
vad borde jag göra,vad är biligaste alternativet?




PS. jag är ledsen om de finns en topic om detta redan eller så men jag e verkligen desperat just nu [thumbdown]

Användarvisningsbild
NGF
Inlägg: 1519
Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Ort: Stockholm

Re: Få igång mitt SEGA

Inlägg av NGF » 21 mar 2013, 09:02

Är det en antennkabel du använder? På vissa dosor finns det en liten switch du kan ställa om och pröva en ny sökning med. Skaffa annars en scartkabel till din mega drive så behöver du inte söka på kanaler.

Huruvida det är en lcd eller plasma kan du enkelt kolla genom att känna med handen på skärmen, blir skärmen väldigt varm så är det plasma. Annats googla tevens modellnummer som finns på baksidan av teven.
SEEEEEEEGAAAAAAAAAAAAAA :mrgreen:

ChrissDaMan
Inlägg: 9
Blev medlem: 21 mar 2013, 01:55

Re: Få igång mitt SEGA

Inlägg av ChrissDaMan » 21 mar 2013, 12:41

Vart tror du man kan köpa en sådan då? GAME har ju börjat med retro spel, kanske där?
Senast redigerad av 1 Tronin, redigerad totalt 21 gånger.
Anledning: Citera inte senaste inlägget.

Användarvisningsbild
Tompika
Inlägg: 348
Blev medlem: 28 mar 2012, 07:48

Re: Få igång mitt SEGA

Inlägg av Tompika » 21 mar 2013, 13:37

http://www.tradera.com/scartkabel-till- ... _173393658" onclick="window.open(this.href);return false; Vettigare fastpris kan bli svårslaget, å säljaren kan jag rekommendera ;)

obs att den passar till sega mega drive I jag länka till och inte tvåan!
How I’ve been waiting for this
Lala lalalalalala lalalalalalala laserdisc

http://www.lddb.com/collection.php?user=tompika
http://www.minhembio.com/Tompika/326420 ... =laserdisc

Användarvisningsbild
HVQ
Moderator
Inlägg: 1781
Blev medlem: 04 apr 2011, 20:43

Re: Få igång mitt SEGA

Inlägg av HVQ » 21 mar 2013, 14:44

Brukar gå att hitta en sån kabel på ebay för strax över hundringen ink frakt, MD1 varianten oftast några tior dyrare.
"ask not what your forum can do for you - ask what you can do for your forum.."

Användarvisningsbild
Tompika
Inlägg: 348
Blev medlem: 28 mar 2012, 07:48

Re: Få igång mitt SEGA

Inlägg av Tompika » 21 mar 2013, 14:50

Ja jäklar ebay får man ju inte glömma, lätt hänt för min del dock då jag undviker den marknaden som tusan... få hem laserdiscar från alla världens hörn hade ju gjort mig bankrutt :P
How I’ve been waiting for this
Lala lalalalalala lalalalalalala laserdisc

http://www.lddb.com/collection.php?user=tompika
http://www.minhembio.com/Tompika/326420 ... =laserdisc

Användarvisningsbild
ManiaC
Forumansvarig
Inlägg: 2267
Blev medlem: 08 sep 2010, 12:56
Presentation: viewtopic.php?f=44&t=909
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=872
Ort: Hässleholm

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av ManiaC » 08 aug 2013, 14:28

Går lite halvt offtopic nu då det inte är Sega.. Men vilket kom som original bildkabel till snesen för er? Tanken slog mig när jag köpte ett nu och det är RF till såg jag i efterhand.. Titta runt lite på tradera atm och de är väldigt många som säljer med just RF kabel..... Vårat vi köpte back in the days, på nisses(i think) kom med AV kabeln... Kom det med både och/varierade från olika tidpunkter/bundles eller sitter folk bara och håller på sina av kablar o hellre skickar med nes RF kabel.? alternativt gjort av med dem med tiden..

Användarvisningsbild
AlmostOriginal
Forumansvarig
Inlägg: 4515
Blev medlem: 14 maj 2011, 11:06
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=889
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av AlmostOriginal » 08 aug 2013, 17:15

Vad jag vet eller kommer ihåg. Så levererades dem tidiga SNES maskinerna (SCN) enheterna med en NES RF Kabel (2.1 mm strömkabel och enheterna var ökända för att bli gul med tiden.

Sedan kom FRG konsolerna (UP1600000 -->) (Svensk text på etiketten bland annat) Dessa levererades med en mindre rf kabel "box" (Som är ingjuten och inte går att öppna. Troligen SMD komponenter) och 2.5mm strömkabel. Dessutom var kontroll portarna regions fri.

Jag har fått för mig / hört att ett fåtal maskiner ska ha blivit levererade med komposit kabel. Min tremänning hade en Super nintendo på den tiden när dem var ny och jag har ett minne av att jag frågade varför dem hade en annan kabel än jag (Komposit) men kommer inte ihåg svaret.
"Hur kan du vara min vän, när du inte är SCN?"
- Herr Magnusson "En skojare in i märgen".

pyrox89
Inlägg: 11
Blev medlem: 07 aug 2015, 22:12

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av pyrox89 » 11 aug 2015, 10:26

Någon som har tips på en bra av kabel till mega drive 2? eller är det bara köpa första bästa på tradera?

Skriv svar