Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Ny tråd Svara på tråd  [ 71 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Re: FAQ: Kablar & Ström
InläggPostat: 17 sep 2012, 13:41 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Inlägg: 1460
Ort: Stockholm
Presentation: Presentation
Har du testat olika inställningar på teven då? Vissa har ju "game modes" och annat..

_________________
*De spel jag söker just nu*


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: FAQ: Kablar & Ström
InläggPostat: 17 sep 2012, 14:48 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 24 aug 2012, 23:25
Inlägg: 22
Ort: Solna
Japp! Har pillat med allt som varit tillgängligt men utan några förändringar gällande de grövsta förövarna :(


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: FAQ: Kablar & Ström
InläggPostat: 17 sep 2012, 15:39 
Offline
Moderator
Användarvisningsbild

Blev medlem: 27 okt 2011, 21:51
Inlägg: 2974
Highscore: 3
Feedback: (11)
Finns en hemmagjord Rf-kabel att köpa här på forumet som folk verkar nöjda med. Har själv inte fixat kabeln ännu men kommer troligtvis göra det.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: FAQ: Kablar & Ström
InläggPostat: 15 nov 2012, 12:45 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 31 maj 2011, 08:14
Inlägg: 1602
Ort: Norrland
För ny TV är svaret jag fått.

Har en Sony LCD som är runt 5-6 år, knivskarp bild med RGB, helt underbar.
Har en Toshiba LCD som bara är runt 2-3 år, RGB FUNKAR INTE FAST DET FINNS!! Ser skit ut, många nya apparater klarar inte av gamla RGB SCART!!!!!!!!!!!!!

_________________
http://www.facebook.com/pages/NES-XX-SC ... 1644701875
http://www.tradera.com/finding.mvc/item ... tgnr=44273


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: FAQ: Kablar & Ström
InläggPostat: 27 nov 2012, 21:32 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 27 jan 2012, 16:45
Inlägg: 819
Ort: Växjö
har sett på lite olika forum att Megadrive 1 kan matas med 12V utan att ta skada (pga spänningsregulator 7805 i konsollen?)

Någon som kan konfirmera eller dementera detta?

_________________
"Jag gillar inte Sonic" - Tronin
"Jag har alltid tyckt att SMS är en spännande konsol" - Lirod


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: FAQ: Kablar & Ström
InläggPostat: 27 nov 2012, 22:10 
Offline
Forumansvarig
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14 maj 2011, 11:06
Inlägg: 4367
Ort: Norrland
Feedback: Omdöme!
Svart på vitt så får du ut c:a 14V obelastat från en original strömadaptern och under belastning (Konsol som spelar ett spel) så går det in c:a 12V obelastat in i konsolen. Jag personligen rekommenderar INTE att man trotts detta matar in 12V eftersom du förkortar livslängden på komponenter.

Försök hellre hitta ett 9V stabiliserad nätaggregat / strömadapter.

EDIT: Är det 12V stabiliserat eller ostabiliserat?

_________________
"Hur kan du vara min vän, när du inte är SCN?"
- Herr Magnusson "En skojare in i märgen".


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: FAQ: Kablar & Ström
InläggPostat: 27 nov 2012, 22:16 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 27 jan 2012, 16:45
Inlägg: 819
Ort: Växjö
ok, tack för svar. Förkortar man livslängden markant, eller bara lite grann?

Anledningen till att jag vill mata med 12V är för att jag e naturligt lat... Tänkte ta tag i ett projekt jag funderat på ett tag och bygga om ett MD till att passa i Jamma-kabinett, där finns redan 12V (samt 5V & -5V) Så vore smidigast att köra med 12V för att slippa dra ner spänningen eller ha extern adapter i kabbet för MD

_________________
"Jag gillar inte Sonic" - Tronin
"Jag har alltid tyckt att SMS är en spännande konsol" - Lirod


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: FAQ: Kablar & Ström
InläggPostat: 27 nov 2012, 22:25 
Offline
Forumansvarig
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14 maj 2011, 11:06
Inlägg: 4367
Ort: Norrland
Feedback: Omdöme!
Svårt att säga. Beror på en hel del faktorer.

- Vilket skick din volt regularotor är i.
- Värmeöverföring från regulatorn till "heatsink".
- Ventilation.

Även fast original adaptern ger för mycket så påverkas den under belastning eftersom det är ostabiliserat.

12V från ett arkad kabinet är stabiliserat 12V så det kan gå.

Men du gör det helt på egen risk. :ugeek:

_________________
"Hur kan du vara min vän, när du inte är SCN?"
- Herr Magnusson "En skojare in i märgen".


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: FAQ: Kablar & Ström
InläggPostat: 27 nov 2012, 22:30 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 27 jan 2012, 16:45
Inlägg: 819
Ort: Växjö
ok, blir nog att köra på 12V och se vad som händer... Kan ju inte mer än gå åt helvete...

_________________
"Jag gillar inte Sonic" - Tronin
"Jag har alltid tyckt att SMS är en spännande konsol" - Lirod


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: FAQ: Kablar & Ström
InläggPostat: 27 nov 2012, 22:50 
Offline
Forumansvarig
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14 maj 2011, 11:06
Inlägg: 4367
Ort: Norrland
Feedback: Omdöme!
Precis [thumbup]

_________________
"Hur kan du vara min vän, när du inte är SCN?"
- Herr Magnusson "En skojare in i märgen".


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: FAQ: Kablar & Ström
InläggPostat: 28 nov 2012, 00:01 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 27 jan 2012, 16:45
Inlägg: 819
Ort: Växjö
fast efter hittat ett schema och på några andra forum så verkar det som endast expansionsporten behöver 9V (ska endå inte användas), och övrigt leder från 7805 kretsarna, så kanske bättre att koppla förbi dem och köpa på +5V istället...

_________________
"Jag gillar inte Sonic" - Tronin
"Jag har alltid tyckt att SMS är en spännande konsol" - Lirod


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Få igång mitt SEGA
InläggPostat: 21 mar 2013, 02:21 
Offline

Blev medlem: 21 mar 2013, 01:55
Inlägg: 9
Så jag har äntligen skaffat mig en Sega Mega drive, men kan ej få igång de på min LG Platt TV (är de plastma eller LCD har jag ingen aning om :P )
hur ska jag få igång den igentligen? har försökt göra en kanal-sökining i ett antal timmar..
men får inte på spelet, jag vet att de inte är trsigt efter som jag fick testa de hos säljaren.
vad borde jag göra,vad är biligaste alternativet?




PS. jag är ledsen om de finns en topic om detta redan eller så men jag e verkligen desperat just nu [thumbdown]


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Få igång mitt SEGA
InläggPostat: 21 mar 2013, 09:02 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Inlägg: 1460
Ort: Stockholm
Presentation: Presentation
Är det en antennkabel du använder? På vissa dosor finns det en liten switch du kan ställa om och pröva en ny sökning med. Skaffa annars en scartkabel till din mega drive så behöver du inte söka på kanaler.

Huruvida det är en lcd eller plasma kan du enkelt kolla genom att känna med handen på skärmen, blir skärmen väldigt varm så är det plasma. Annats googla tevens modellnummer som finns på baksidan av teven.

_________________
*De spel jag söker just nu*


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Få igång mitt SEGA
InläggPostat: 21 mar 2013, 12:41 
Offline

Blev medlem: 21 mar 2013, 01:55
Inlägg: 9
Vart tror du man kan köpa en sådan då? GAME har ju börjat med retro spel, kanske där?


Senast redigerad av Tronin 21 mar 2013, 15:30, redigerad totalt 1 gång.
Citera inte senaste inlägget.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Få igång mitt SEGA
InläggPostat: 21 mar 2013, 13:37 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 28 mar 2012, 07:48
Inlägg: 348
http://www.tradera.com/scartkabel-till- ... _173393658 Vettigare fastpris kan bli svårslaget, å säljaren kan jag rekommendera ;)

obs att den passar till sega mega drive I jag länka till och inte tvåan!

_________________
How I’ve been waiting for this
Lala lalalalalala lalalalalalala laserdisc

http://www.lddb.com/collection.php?user=tompika
http://www.minhembio.com/Tompika/326420#rparams=ss=laserdisc


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Få igång mitt SEGA
InläggPostat: 21 mar 2013, 14:44 
Offline
Moderator
Användarvisningsbild

Blev medlem: 04 apr 2011, 20:43
Inlägg: 1781
Brukar gå att hitta en sån kabel på ebay för strax över hundringen ink frakt, MD1 varianten oftast några tior dyrare.

_________________
"ask not what your forum can do for you - ask what you can do for your forum.."


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Få igång mitt SEGA
InläggPostat: 21 mar 2013, 14:50 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 28 mar 2012, 07:48
Inlägg: 348
Ja jäklar ebay får man ju inte glömma, lätt hänt för min del dock då jag undviker den marknaden som tusan... få hem laserdiscar från alla världens hörn hade ju gjort mig bankrutt :P

_________________
How I’ve been waiting for this
Lala lalalalalala lalalalalalala laserdisc

http://www.lddb.com/collection.php?user=tompika
http://www.minhembio.com/Tompika/326420#rparams=ss=laserdisc


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: FAQ: Kablar & Ström
InläggPostat: 08 aug 2013, 14:28 
Offline
Forumansvarig
Användarvisningsbild

Blev medlem: 08 sep 2010, 12:56
Inlägg: 2238
Ort: Hässleholm
Presentation: Vem är jag?
Feedback: Omdöme!
Går lite halvt offtopic nu då det inte är Sega.. Men vilket kom som original bildkabel till snesen för er? Tanken slog mig när jag köpte ett nu och det är RF till såg jag i efterhand.. Titta runt lite på tradera atm och de är väldigt många som säljer med just RF kabel..... Vårat vi köpte back in the days, på nisses(i think) kom med AV kabeln... Kom det med både och/varierade från olika tidpunkter/bundles eller sitter folk bara och håller på sina av kablar o hellre skickar med nes RF kabel.? alternativt gjort av med dem med tiden..


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: FAQ: Kablar & Ström
InläggPostat: 08 aug 2013, 17:15 
Offline
Forumansvarig
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14 maj 2011, 11:06
Inlägg: 4367
Ort: Norrland
Feedback: Omdöme!
Vad jag vet eller kommer ihåg. Så levererades dem tidiga SNES maskinerna (SCN) enheterna med en NES RF Kabel (2.1 mm strömkabel och enheterna var ökända för att bli gul med tiden.

Sedan kom FRG konsolerna (UP1600000 -->) (Svensk text på etiketten bland annat) Dessa levererades med en mindre rf kabel "box" (Som är ingjuten och inte går att öppna. Troligen SMD komponenter) och 2.5mm strömkabel. Dessutom var kontroll portarna regions fri.

Jag har fått för mig / hört att ett fåtal maskiner ska ha blivit levererade med komposit kabel. Min tremänning hade en Super nintendo på den tiden när dem var ny och jag har ett minne av att jag frågade varför dem hade en annan kabel än jag (Komposit) men kommer inte ihåg svaret.

_________________
"Hur kan du vara min vän, när du inte är SCN?"
- Herr Magnusson "En skojare in i märgen".


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: FAQ: Kablar & Ström
InläggPostat: 11 aug 2015, 10:26 
Offline

Blev medlem: 07 aug 2015, 22:12
Inlägg: 11
Någon som har tips på en bra av kabel till mega drive 2? eller är det bara köpa första bästa på tradera?


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 71 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Style created by © Matti, gry komputerowe, reklama sem reklama seo

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010