FAQ: Kablar & Ström

Svar på vanliga frågor om SMD
Användarvisningsbild
Tronin
Moderator
Inlägg: 3004
Blev medlem: 27 okt 2011, 21:51

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av Tronin » 04 mar 2012, 23:07

Rucket skrev:Nu har jag införskaffat mig en RGB-kabel, men resultatet var inte direkt någon höjdare. Streckig bild som för övrigt ser för djävlig ut då den inte ligger rätt. Hade jag otur som fick en kass kabel?
Bild
Jag har varit i kontakt med säljaren nu.

Enligt honom beror den muppiga bilden på själva teven. Att ändra positioneringsinställningarna på teven ska fixa till det.

De streckiga linjerna beror i sin tur på min MD; att det beror på störningar i RGB-signalen. Tydligen så har de tidigare versionerna av MD1 det problemet.

Så vad tror ni, är det trovärdiga förklaringar på problemet? I så fall innebär väl det att jag kan skippa RGB-kabeln och helt enkelt återgå till kompositen.

Användarvisningsbild
ManiaC
Forumansvarig
Inlägg: 2266
Blev medlem: 08 sep 2010, 12:56
Presentation: viewtopic.php?f=44&t=909
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=872
Ort: Hässleholm

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av ManiaC » 04 mar 2012, 23:46

Testa köra grejerna på en hederlig gammal tjockis tv och se om det blir bra där. Jag har själv dålig erfarenhet av att spela gamla konsoler på nyare tv,s...Ofta man ser hos kompisar som slängt upp någon konsol på sin platt tv hur de blir släpningar osv tkr jag.... Föredrar en gammal tjockis tv till retrospelen alla dagar i veckan faktiskt. Lite av nostalgin kommer därigenom också ;)

Användarvisningsbild
Tronin
Moderator
Inlägg: 3004
Blev medlem: 27 okt 2011, 21:51

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av Tronin » 05 mar 2012, 00:16

Jag kom ju ifrån de streckiga linjerna men positioneringen av bilden var inte normal på tjockisteven heller. Och så upptäckte jag att ljudet saknades. Så nu vet jag att sladdjäveln är trasig.

För mig är dock tjockis-tv inget alternativ. Jag vill kunna spela retrokonsoler på en ny tv. Så är det någon som har förslag på var jag kan få tag i en bra och fungerande kabel för detta ändamål?

Edit: ManiaC, hur funkar den kabeln du har på en plattv/lcd/etc?

Användarvisningsbild
ManiaC
Forumansvarig
Inlägg: 2266
Blev medlem: 08 sep 2010, 12:56
Presentation: viewtopic.php?f=44&t=909
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=872
Ort: Hässleholm

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av ManiaC » 05 mar 2012, 01:25

Vi har bara tjockis tv / projektor.. Så har ej testat, men ska ta med mig det ut till farsan snart så kan testa på hans nya plattsak när jag är där..

Användarvisningsbild
Rotmosträdet
Inlägg: 1602
Blev medlem: 31 maj 2011, 08:14
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av Rotmosträdet » 05 mar 2012, 10:40

Skitsnack från försäljaren. Jag har använt 10 olika kablar till 10 olika MD på 10 olika TV utan problem.

Det enda problem jag upplevt är att man måste ha RGB SCART-kabel då man kör 60 Hz.

Be om pengarna tillbaka.
http://www.facebook.com/pages/NES-XX-SC ... 1644701875" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tradera.com/finding.mvc/item ... tgnr=44273" onclick="window.open(this.href);return false;

Användarvisningsbild
ManiaC
Forumansvarig
Inlägg: 2266
Blev medlem: 08 sep 2010, 12:56
Presentation: viewtopic.php?f=44&t=909
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=872
Ort: Hässleholm

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av ManiaC » 13 mar 2012, 15:20

Ye testade min kabel på farsans tv nu också, fungerar utmärkt 50 som 60hz :)

Användarvisningsbild
Tronin
Moderator
Inlägg: 3004
Blev medlem: 27 okt 2011, 21:51

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av Tronin » 13 mar 2012, 15:25

[thumbup]

Har du länk till stället du köpte den ifrån? Vore nice om jag kunde få tag i samma.

Användarvisningsbild
ManiaC
Forumansvarig
Inlägg: 2266
Blev medlem: 08 sep 2010, 12:56
Presentation: viewtopic.php?f=44&t=909
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=872
Ort: Hässleholm

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av ManiaC » 13 mar 2012, 18:24

Det var denna jag köpte, http://www.ebay.co.uk/itm/Sega-Genesis- ... 320wt_1064" onclick="window.open(this.href);return false;

Finns även utan stereoljudet om du inte ville ha det :)

Användarvisningsbild
Tronin
Moderator
Inlägg: 3004
Blev medlem: 27 okt 2011, 21:51

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av Tronin » 13 mar 2012, 18:42

Danke. Jag kanske kör på stereokabeln iaf. Kan kanske inte skada att få uppleva spelen i stereo för en gång skull.

dumlex
Inlägg: 16
Blev medlem: 30 mar 2012, 19:46

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av dumlex » 06 apr 2012, 12:04

Hej, alla. :)

Har en fråga om strömstyrkor. Har en japansk mega cd 1 (vet ej om den funkar). Frågan är - om man prövar med en PAL-strömadapter. Blir det [thumbup] eller [thumbdown] ? Alltså: har jag min drömmaskin klar (Mega 1 med mega cd 1 och 32x på toppen) :) eller säger det kanske poff någonstans? :( Eller måste jag hitta en JAP-adapter och köpa en strömomvandlare?

Användarvisningsbild
AlmostOriginal
Forumansvarig
Inlägg: 4495
Blev medlem: 14 maj 2011, 11:06
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=889
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av AlmostOriginal » 06 apr 2012, 13:51

Det ska inte vara någon fara med strömmen. [thumbup]

Så länge din megadrive är av asiatisk standard / JAP switch så kommer det funka fint med din mega cd.
"Hur kan du vara min vän, när du inte är SCN?"
- Herr Magnusson "En skojare in i märgen".

dumlex
Inlägg: 16
Blev medlem: 30 mar 2012, 19:46

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av dumlex » 07 apr 2012, 08:54

Tack för info. Glömde detaljen "regionskodning" i min drömmaskin :) Estetiskt blir det läckert i alla fall ;)

Användarvisningsbild
Tronin
Moderator
Inlägg: 3004
Blev medlem: 27 okt 2011, 21:51

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av Tronin » 12 jul 2012, 17:07

ManiaC skrev:Det var denna jag köpte, http://www.ebay.co.uk/itm/Sega-Genesis- ... 320wt_1064" onclick="window.open(this.href);return false;

Finns även utan stereoljudet om du inte ville ha det :)
Jag kan INTE rekommendera säljaren. Efter fyra månader har jag fortfarande inte fått min kabel. 140 kr i sjön :(

Får bli ett inköp av AlmostOriginals kabel när pengar finns till det. Jag hade iofs ändå köpt hans RF-kabel, men hade varit kul om jag själv hade kunnat jämföra den med en RGB-kabel. Suck.

Användarvisningsbild
ManiaC
Forumansvarig
Inlägg: 2266
Blev medlem: 08 sep 2010, 12:56
Presentation: viewtopic.php?f=44&t=909
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=872
Ort: Hässleholm

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av ManiaC » 13 jul 2012, 06:07

wierd, skrivit till säljaren? annars får du la tillbaka dem ändå. open case :)

Var inga problem för min del, men de är också det ända jag handlat av säljaren så...

Användarvisningsbild
AlmostOriginal
Forumansvarig
Inlägg: 4495
Blev medlem: 14 maj 2011, 11:06
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=889
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av AlmostOriginal » 13 jul 2012, 08:11

Jag säljer även Megadrive (1) RGB kablar 8-)

[OT]
"Hur kan du vara min vän, när du inte är SCN?"
- Herr Magnusson "En skojare in i märgen".

Användarvisningsbild
Tronin
Moderator
Inlägg: 3004
Blev medlem: 27 okt 2011, 21:51

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av Tronin » 13 jul 2012, 11:02

ManiaC: På mina två meddelanden jag skickat den här veckan har jag inte fått något svar, och jag tror dessutom det är försent att starta open case.

AlmostOriginal: Good to know. Jag får se vad jag gör när jag har cash över att lägga på kablar.

Användarvisningsbild
DrHuff
Inlägg: 22
Blev medlem: 24 aug 2012, 23:25
Ort: Solna
Kontakt:

Bildstörningar på Mega Drive med scart

Inlägg av DrHuff » 16 sep 2012, 21:31

Hej all!

Har ju hängt här ett par veckor men idag var första gången jag kopplade in min Mega. Det är en Mega Drive 1 och den är kopplad till en Samsung 32" LCD via scartkabel. Till min stora förskräckelse märker jag att jag råkat på någon form av bildstörningar och jag kan inte alls se vad som skulle kunna vara problemet. Kanske någon av er har råkat ut för något liknande och kan komma med råd?

För enkelhetens skull har jag försökt filma fenomenet och lagt upp spektaklet på youtube http://www.youtube.com/watch?v=KGiLXKv14Hg" onclick="window.open(this.href);return false;

Det som syns väldigt tydligt på filmen är hur bilden liksom hackar till och visar en spöklik skugga av sig själv fast placerad längre ner i skärmen för någon millisekund, och så håller den på. Detta fenomen blir inte alls lika tydligt väl inne i spelet men står man stilla ser man hur skärmen liksom hackar i sidled och tillbaka igen. Mycket irriterande!

Så, har jag råkat på en felaktig kabel eller är det något med maskinen som är bananas? Vore tacksam för all hjälp jag kan få :mrgreen:
Senast redigerad av 1 Tronin, redigerad totalt 16 gånger.
Anledning: Tråd flyttad. Tror frågan passar bra här :)

Användarvisningsbild
ManiaC
Forumansvarig
Inlägg: 2266
Blev medlem: 08 sep 2010, 12:56
Presentation: viewtopic.php?f=44&t=909
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=872
Ort: Hässleholm

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av ManiaC » 16 sep 2012, 23:53

Hade börjat med att testa runt.. Annan kabel, annan tv, etc för att utesluta lite :)

Användarvisningsbild
NGF
Inlägg: 1509
Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Ort: Stockholm

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av NGF » 17 sep 2012, 08:04

Känns spontant som att det är tv'n som inte hanterar megans signal, men försök testa megan på en annan tv och se om det blir samma problem.
SEEEEEEEGAAAAAAAAAAAAAA :mrgreen:

Användarvisningsbild
DrHuff
Inlägg: 22
Blev medlem: 24 aug 2012, 23:25
Ort: Solna
Kontakt:

Re: FAQ: Kablar & Ström

Inlägg av DrHuff » 17 sep 2012, 12:20

Har nu testat på en annan TV och signalen är ok där :( RF funkar felfritt men det är ju en jäkla sörja. Hur stora är skillnaderna på composit VS RF samt composit VS Scart på en LCD skärm? Är det värt att slänga ytterligare pengar på en composit och är det i så fall troligt att TVn accepterar den signalen precis som RF?

Ser att det finns folk här på forumet som gör en del egna kablar också..Något värt att kolla på?

Skriv svar