4-spelares adapter?

Svar på vanliga frågor om SMD
Användarvisningsbild
NGF
Inlägg: 1487
Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Ort: Stockholm

4-spelares adapter?

Inlägg av NGF » 16 feb 2012, 20:06

Jag tänkte försöka anordna lite 4-spelskvällar hemma hos mig men har ingen adapter i nuläget.
Följande spel är intressanta att spela:
NHLspelen
NBAJam TE

Är det någon som vet vilka 4-playeradaptrar som fungerar till vilka spel eller är det något universialsystem?
SEEEEEEEGAAAAAAAAAAAAAA :mrgreen:

Användarvisningsbild
ManiaC
Forumansvarig
Inlägg: 2264
Blev medlem: 08 sep 2010, 12:56
Presentation: viewtopic.php?f=44&t=909
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=872
Ort: Hässleholm

Re: 4-spelares adapter?

Inlägg av ManiaC » 16 feb 2012, 20:42

Tror dem fungerar till dem flesta men ej säker.. Finns väl något gäng som kräver en viss eller har ja fel för mig?

Användarvisningsbild
Zebbe
WaterMelon
Inlägg: 1012
Blev medlem: 13 apr 2011, 16:56
Presentation: [url=http://segalovers.se/viewtopic.php?f=44&t=912][color=#00FF00]Zebbe[/color][/url]
Ort: Täby
Kontakt:

Re: 4-spelares adapter?

Inlägg av Zebbe » 16 feb 2012, 21:13

http://www.mordan.biz/sega/sega_multi_t ... mordan.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
zebulog.wordpress.com

Användarvisningsbild
NGF
Inlägg: 1487
Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Ort: Stockholm

Re: 4-spelares adapter?

Inlägg av NGF » 16 feb 2012, 21:18

Jättebra lista! [thumbup] Tackar så mycket!
Så då är det en s.k. TeamPlayer jag behöver.
SEEEEEEEGAAAAAAAAAAAAAA :mrgreen:

Användarvisningsbild
Zebbe
WaterMelon
Inlägg: 1012
Blev medlem: 13 apr 2011, 16:56
Presentation: [url=http://segalovers.se/viewtopic.php?f=44&t=912][color=#00FF00]Zebbe[/color][/url]
Ort: Täby
Kontakt:

Re: 4-spelares adapter?

Inlägg av Zebbe » 16 feb 2012, 21:50

Varsågod :): Hoppas du får trevliga spelkvällar :).
zebulog.wordpress.com

Användarvisningsbild
NGF
Inlägg: 1487
Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Ort: Stockholm

Re: 4-spelares adapter?

Inlägg av NGF » 16 feb 2012, 21:57

Tack tack, men först måste man ju få tag på en, kollade på tradera och det fanns en där men det var dyrfyndet :roll:
SEEEEEEEGAAAAAAAAAAAAAA :mrgreen:

Användarvisningsbild
Tronin
Moderator
Inlägg: 3002
Blev medlem: 27 okt 2011, 21:51

Re: 4-spelares adapter?

Inlägg av Tronin » 16 feb 2012, 22:50

Ja, TP köper man inte billigt i Sverige. Jag inhandlade min från steterna för 48 kr. Frakten gick visserligen på 104 kr, men är betydligt billigare än att köpa en på Tradera. Se dock till så det är version 2 du inhandlar.

Användarvisningsbild
NGF
Inlägg: 1487
Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Ort: Stockholm

Re: 4-spelares adapter?

Inlägg av NGF » 17 feb 2012, 07:01

Oj då, att de var så dyra, trodde de kunde slumpas bort för 10kr :?
Vad är det för skillnad på TP1 och 2?
SEEEEEEEGAAAAAAAAAAAAAA :mrgreen:

Användarvisningsbild
Tronin
Moderator
Inlägg: 3002
Blev medlem: 27 okt 2011, 21:51

Re: 4-spelares adapter?

Inlägg av Tronin » 17 feb 2012, 10:30

TP1:
Bild

TP2:
Bild

Det är två sladdar till TP2 samtidigt som själva texten ovanpå adaptern skiljer sig lite.

Användarvisningsbild
NGF
Inlägg: 1487
Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Ort: Stockholm

Re: 4-spelares adapter?

Inlägg av NGF » 17 feb 2012, 10:45

2an ena har "extra" läget och den andra inte. 2an är mer kompatibel, vad mer?

Finns det någon regionkontroll eller är det helt regionfritt?
SEEEEEEEGAAAAAAAAAAAAAA :mrgreen:

Användarvisningsbild
Tronin
Moderator
Inlägg: 3002
Blev medlem: 27 okt 2011, 21:51

Re: 4-spelares adapter?

Inlägg av Tronin » 17 feb 2012, 10:52

Jag tror inte det är några fler skillnader.

Den är regionsfri, eller jag antar det iaf. Det tycks bara finnas en version (Genesis) och den funkar på min svensksålda MD.

Användarvisningsbild
Rotmosträdet
Inlägg: 1602
Blev medlem: 31 maj 2011, 08:14
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: 4-spelares adapter?

Inlägg av Rotmosträdet » 17 feb 2012, 12:52

Logiskt nog kan du spela 5 spelare med TP1 och bara 4 med TP2 eftersom den tar upp båda portarna.

Till 8-spelar-spel måste du ha 2 st. TP1 om jag inte har fel?
http://www.facebook.com/pages/NES-XX-SC ... 1644701875" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tradera.com/finding.mvc/item ... tgnr=44273" onclick="window.open(this.href);return false;

Användarvisningsbild
NGF
Inlägg: 1487
Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Ort: Stockholm

Re: 4-spelares adapter?

Inlägg av NGF » 17 feb 2012, 12:57

Ska testa att få tag på TP2 och om den inte stödjer alla spel får jag väl slå till på en EAadapter också.. Nu till det riktigt pinsamma, när jag tänker efter så tror jag att jag kan ha en boxad TP1 någonstans men jag orkar inte rota igenom alla lådor :oops:
SEEEEEEEGAAAAAAAAAAAAAA :mrgreen:

Användarvisningsbild
Tronin
Moderator
Inlägg: 3002
Blev medlem: 27 okt 2011, 21:51

Re: 4-spelares adapter?

Inlägg av Tronin » 17 feb 2012, 13:25

Rotmosträdet skrev:Logiskt nog kan du spela 5 spelare med TP1 och bara 4 med TP2 eftersom den tar upp båda portarna.

Till 8-spelar-spel måste du ha 2 st. TP1 om jag inte har fel?
TP2 tar inte upp båda portarna i alla spel, så det ska gå att spela 5 spelare med TP2 också. Och tittar man i manualen så ska det gå att koppla två TP2 för att spela 8-spelar-spel.

NGF: Bara till att börja leta då ju :P

Användarvisningsbild
ManiaC
Forumansvarig
Inlägg: 2264
Blev medlem: 08 sep 2010, 12:56
Presentation: viewtopic.php?f=44&t=909
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=872
Ort: Hässleholm

Re: 4-spelares adapter?

Inlägg av ManiaC » 17 feb 2012, 14:54

Jag har köpt min på tradera nångång i början när jag börja köpa på mig tror jag.. Gav inte mkt för den iaf så den slank bara med annars hade jag nog inte haft en än idag^^

har dock en med en sladd.. och röd knapp, lite mer md2 stil :)

Användarvisningsbild
stattin
Inlägg: 425
Blev medlem: 25 aug 2011, 12:04

Re: 4-spelares adapter?

Inlägg av stattin » 23 feb 2012, 13:15

Jag är på kort humör idag.
Instruktioner tilll en multiplayer (som maniaC sa "röd knapp, lite mer md2 stil" fast denna med två sladdar!)

Vill man läsa så ta hem bilden, öppna i en bildvisare och zooma in.
Bilagor
4player.JPG

Skriv svar