Defekt / Modifiering / Reparation / Lödning (Mega Drive)

Svar på vanliga frågor om SMD
Användarvisningsbild
CloudMaster
Inlägg: 282
Blev medlem: 20 okt 2013, 00:21

Re: FAQ: Modifieringstråden för Mega Drive

Inlägg av CloudMaster » 09 aug 2014, 15:44

Tronin skrev:Ja, den har både jag och ManiaC och iaf jag är väldigt nöjd med den [thumbup]

http://www.kjell.com/sortiment/el/verkt ... 48w-p40065" onclick="window.open(this.href);return false;

Köpte också den idag, satte igång den och efter 30 sekunder när jag tog ut kolven för att se om den var varm rök de vid metallplattan som sitter ända uppe vid handtaget, spruta ut en smal rökstrimma, något ni känner igen? Blev nojjig och stängde av den, och kom på att gamla förlängningssladden inte var jordad, men den borde väll inte haverera bara för det?

Användarvisningsbild
Tronin
Moderator
Inlägg: 3000
Blev medlem: 27 okt 2011, 21:51

Re: FAQ: Modifieringstråden för Mega Drive

Inlägg av Tronin » 09 aug 2014, 16:07

Hmm, det är inget som jag känner igen iaf.

Användarvisningsbild
CloudMaster
Inlägg: 282
Blev medlem: 20 okt 2013, 00:21

Re: FAQ: Modifieringstråden för Mega Drive

Inlägg av CloudMaster » 09 aug 2014, 16:24

Körde igång den igen i ett jordat uttag men rök lika mycket och verkade inte avta så jag returnerar den på måndag

Användarvisningsbild
AlmostOriginal
Forumansvarig
Inlägg: 4447
Blev medlem: 14 maj 2011, 11:06
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=889
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: FAQ: Modifieringstråden för Mega Drive

Inlägg av AlmostOriginal » 09 aug 2014, 17:05

Låter som den är defekt :?
"Hur kan du vara min vän, när du inte är SCN?"
- Herr Magnusson "En skojare in i märgen".

Yocke
Inlägg: 22
Blev medlem: 10 aug 2014, 13:14

Re: FAQ: Modifieringstråden för Mega Drive

Inlägg av Yocke » 12 aug 2014, 12:56

Tänkte modda min gamla Megadrive till 60hz, och har några frågor:

1. Funkar alla amerikanska spel på en 60hz pal maskin?

2. Finns det någon anledning att göra språkmodden om jag aldrig tänkt spela japanska spel?

3. Vad händer om man kopplar in en Mega CD till en 60 hz maskin?

Användarvisningsbild
Rotmosträdet
Inlägg: 1602
Blev medlem: 31 maj 2011, 08:14
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: FAQ: Modifieringstråden för Mega Drive

Inlägg av Rotmosträdet » 12 aug 2014, 14:37

1. 95% funkar säkert, det är alltid nåt som buggar ur grafiskt eller så.

2. Ja, den är ball. :) Så nej egentligen.

3. Vet ej, den startar då inte NTSC-CD-spel om du hoppades på det.
http://www.facebook.com/pages/NES-XX-SC ... 1644701875" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tradera.com/finding.mvc/item ... tgnr=44273" onclick="window.open(this.href);return false;

Användarvisningsbild
NGF
Inlägg: 1477
Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Ort: Stockholm

Re: FAQ: Modifieringstråden för Mega Drive

Inlägg av NGF » 12 aug 2014, 16:29

3. Då körs även cdspelen i 60hz. Kan vara bra om man kör ntsc cdspel (efter regionmod/program som skippar regionkontrollen).

Yocke
Inlägg: 22
Blev medlem: 10 aug 2014, 13:14

Re: FAQ: Modifieringstråden för Mega Drive

Inlägg av Yocke » 21 aug 2014, 17:02

Har försökt modda min megadrive nu, och det gick som väntat åt helvete. Det är första gången jag försöker löda och så, och det är väldigt smått i megadriven. Svårt att se vad jag har gjort fel.

Anyway, jag använde mig av den här guiden: http://www.retrocorner.net/index.php?Mo ... h_-_page_1

Tänkte att jag bara skulle sätta in en 50/60hz switch, eftersom det vore enklast. Nu kör megadriven konstant i 60hz, men fastnar efter SEGA loggan. Den spelar inte heller upp något ljud på loggan i Sonic 1 och 2. Kan jag ha råkat löda ihop två av kontakterna som inte ska vara ihop? Det är jättesvårt att se när det är så smått som sagt. Någon som har någon idé vad som kan vara fel?

Användarvisningsbild
Rotmosträdet
Inlägg: 1602
Blev medlem: 31 maj 2011, 08:14
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: FAQ: Modifieringstråden för Mega Drive

Inlägg av Rotmosträdet » 21 aug 2014, 21:48

Börja med att löda bort det du gjort genom att värma upp det och skrapa bort. Testa om den funkar som vanligt eller har "brunnit" på nåt sätt.

Eller ta en bild på din lödning och visa här.

MD1:an är LÄTT att löda i, de flesta andra konsoler är betydligt pilligare. Står ju tydligt vad som är vad också.

Har du en för klumpig lödkabel? Billigaste skiten på Biltema etc är som att plocka blåbär med handskar. [thumbdown]
http://www.facebook.com/pages/NES-XX-SC ... 1644701875" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tradera.com/finding.mvc/item ... tgnr=44273" onclick="window.open(this.href);return false;

Yocke
Inlägg: 22
Blev medlem: 10 aug 2014, 13:14

Re: FAQ: Modifieringstråden för Mega Drive

Inlägg av Yocke » 22 aug 2014, 02:19

Har nu tagit bort att jag lödat, men samma problem kvarstår. Det enda jag kan tänka mig är att jag skrapat bort någon koppling som jag inte skulle gjort, när jag skrapade mellan JP3-punkterna. Sorry för kass bild, har bara en iphone kamera.
Bilagor
phpmHRKb1PM.jpg

Användarvisningsbild
AlmostOriginal
Forumansvarig
Inlägg: 4447
Blev medlem: 14 maj 2011, 11:06
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=889
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: FAQ: Modifieringstråden för Mega Drive

Inlägg av AlmostOriginal » 22 aug 2014, 09:26

Ser ut som signal banorna ovanför Jp3 är skadade :? Men försök ta en bild i. ? Macro? Så vi kan se ifall signal banorna är av.
"Hur kan du vara min vän, när du inte är SCN?"
- Herr Magnusson "En skojare in i märgen".

Yocke
Inlägg: 22
Blev medlem: 10 aug 2014, 13:14

Re: FAQ: Modifieringstråden för Mega Drive

Inlägg av Yocke » 22 aug 2014, 14:18

Jag har tyvärr ingen bättre kamera, så den bilden är det bästa jag kan visa tyvärr.
Du har nog rätt som du säger att någon av signalbanorna är av. :( Den är nog död tyvärr. Det finns ingenstans man kan köpa en färdigmoddad model 1? Vågar inte prova på att köpa en omoddad och sabba den igen.

Användarvisningsbild
NGF
Inlägg: 1477
Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Ort: Stockholm

Re: FAQ: Modifieringstråden för Mega Drive

Inlägg av NGF » 22 aug 2014, 14:53

Köp en NTSC konsol bara.

Användarvisningsbild
AlmostOriginal
Forumansvarig
Inlägg: 4447
Blev medlem: 14 maj 2011, 11:06
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=889
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: FAQ: Modifieringstråden för Mega Drive

Inlägg av AlmostOriginal » 23 aug 2014, 00:02

Oj man kan ju öppna bilden och zooma :oops: Tyvärr men signal banorna är av [thumbdown] Gör som Ngf säger så får du äkta 60hz [thumbup] Annars byggde ManiaC om megadrive förrut btw.

Det ska nog gå och laga den megadriven du har men det kan vara svårt om man är nybörjare.
"Hur kan du vara min vän, när du inte är SCN?"
- Herr Magnusson "En skojare in i märgen".

Användarvisningsbild
ManiaC
Forumansvarig
Inlägg: 2264
Blev medlem: 08 sep 2010, 12:56
Presentation: viewtopic.php?f=44&t=909
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=872
Ort: Hässleholm

Re: FAQ: Modifieringstråden för Mega Drive

Inlägg av ManiaC » 24 aug 2014, 19:35

Jag har nog några färdigmoddade kvar i gömmorna! Bara pma vid intresse :) MD1an är som sagt lätt att löda i,, iaf i jämförelse med annat.. Betydligt mindre när jag skulle lyfta pins på n64an när jag överklocka den :)

Användarvisningsbild
AlmostOriginal
Forumansvarig
Inlägg: 4447
Blev medlem: 14 maj 2011, 11:06
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=889
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: FAQ: Modifieringstråden för Mega Drive

Inlägg av AlmostOriginal » 24 aug 2014, 23:53

ManiaC is the man [thumbup]
"Hur kan du vara min vän, när du inte är SCN?"
- Herr Magnusson "En skojare in i märgen".

Användarvisningsbild
slaJYer
Inlägg: 136
Blev medlem: 18 feb 2014, 21:15
Ort: Örebro

Re: FAQ: Modifieringstråden för Mega Drive

Inlägg av slaJYer » 25 feb 2015, 13:24

Gjorde min första lilla modfiering idag :)

Hade en rf kabel till Genesis som inte passade i någon av min TV's så jag tänkte att jag skulle göra något kul med den. Det var väldigt enkelt att modda den här sladden, allt jag gjorde var att öppna "dosan", koppla loss alla sladdar och koppla ihop dom med en gammal kompositkabel från en PS2:a. Nu gjorde jag en ful-variant då jag har bara tvinnat och tejpat ihop sladdarna istället för att löda dom, men jag ville mest se om det fungerade, och det gjorde det. Bilden blev ganska mycket bättre än innan om man säger så ;)
Bilagor
pic1.jpg

Användarvisningsbild
AlmostOriginal
Forumansvarig
Inlägg: 4447
Blev medlem: 14 maj 2011, 11:06
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=889
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: FAQ: Modifieringstråden för Mega Drive

Inlägg av AlmostOriginal » 25 feb 2015, 20:22

Snygg mod! [thumbup] Jag har själv byggt en del saker av "junk" med :) More mods plz. 8-)
"Hur kan du vara min vän, när du inte är SCN?"
- Herr Magnusson "En skojare in i märgen".

Användarvisningsbild
slaJYer
Inlägg: 136
Blev medlem: 18 feb 2014, 21:15
Ort: Örebro

Re: FAQ: Modifieringstråden för Mega Drive

Inlägg av slaJYer » 25 feb 2015, 20:51

Tack. Det är kul att meka med sådana här grejer tycker jag, även om jag inte är så duktig på det än :)

Användarvisningsbild
NGF
Inlägg: 1477
Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Ort: Stockholm

Re: FAQ: Modifieringstråden för Mega Drive

Inlägg av NGF » 25 feb 2015, 20:52

Var det inte svårt att veta vad som skulle vart?

Skriv svar