Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Ny tråd Svara på tråd  [ 145 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Defekt / Modifiering / Reparation / Lödning (Mega Drive)
InläggPostat: 07 jun 2011, 18:33 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 31 maj 2011, 08:14
Inlägg: 1602
Ort: Norrland
Tänkte följa denna guiden:
http://www.mmmonkey.co.uk/console/sega/md1switches.htm

Rekommenderas den eller finns det bättre?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?
InläggPostat: 07 jun 2011, 20:47 
Offline
WaterMelon
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13 apr 2011, 16:56
Inlägg: 1012
Ort: Täby
Presentation: Zebbe
Den där funkar nog finfint :).

_________________
zebulog.wordpress.com


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?
InläggPostat: 10 jun 2011, 16:04 
Offline
Forumansvarig
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14 maj 2011, 11:06
Inlägg: 4417
Ort: Norrland
Feedback: Omdöme!
Gjorde denna mod på min. Fungerar fel fritt. Dock väntar jag på brytarna så jag kan montera ihop allt.

Jag valde så små brytare som möjligt så det ska se så diskret men ändå vara funktions dugligt. Lägger upp bilder så snart jag kan. [thumbup]

Viktigt att veta är att kablarna till:
JP1 - JP4 ska HÅLMONTERAS INTE YT MONTERAS!

_________________
"Hur kan du vara min vän, när du inte är SCN?"
- Herr Magnusson "En skojare in i märgen".


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?
InläggPostat: 10 jun 2011, 19:22 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 31 maj 2011, 08:14
Inlägg: 1602
Ort: Norrland
Blev klar med min idag, valde så stora brytare jag kunde hitta! [thumbup]

Bild

Bild

_________________
http://www.facebook.com/pages/NES-XX-SC ... 1644701875
http://www.tradera.com/finding.mvc/item ... tgnr=44273


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?
InläggPostat: 10 jun 2011, 22:28 
Offline
Moderator
Användarvisningsbild

Blev medlem: 04 apr 2011, 20:43
Inlägg: 1781
sweet! riktigt snygg [thumbup] gillar chassit/lådan. är super nintendot moddat också?

_________________
"ask not what your forum can do for you - ask what you can do for your forum.."


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?
InläggPostat: 10 jun 2011, 22:32 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 31 maj 2011, 08:14
Inlägg: 1602
Ort: Norrland
Citat:
JP1 - JP4 ska HÅLMONTERAS INTE YT MONTERAS!


Vad? Varför? Det gjorde inte jag, funkade ändå.

SNES:et är inte moddat men det står på tur. Vilken är bästa guiden? 8-)

_________________
http://www.facebook.com/pages/NES-XX-SC ... 1644701875
http://www.tradera.com/finding.mvc/item ... tgnr=44273


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?
InläggPostat: 11 jun 2011, 00:33 
Offline
Forumansvarig
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14 maj 2011, 11:06
Inlägg: 4417
Ort: Norrland
Feedback: Omdöme!
Inte ett krav men jag rekommenderar det starkt [thumbup] Beror på hur petig man är ;)

http://mmmonkey.co.uk/console/nintendo/ ... ches-1.htm

_________________
"Hur kan du vara min vän, när du inte är SCN?"
- Herr Magnusson "En skojare in i märgen".


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?
InläggPostat: 14 jun 2011, 09:18 
Offline
Moderator
Användarvisningsbild

Blev medlem: 04 apr 2011, 20:43
Inlägg: 1781
Rotmosträdet skrev:
Blev klar med min idag, valde så stora brytare jag kunde hitta! [thumbup]

Bild



vart kan man få tag på en sådan plexiglaslåda?

_________________
"ask not what your forum can do for you - ask what you can do for your forum.."


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?
InläggPostat: 14 jun 2011, 09:40 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 31 maj 2011, 08:14
Inlägg: 1602
Ort: Norrland
Man sågar sönder plastbenen till ett bord (tror jag, hittade dem på loppis), dyrt att köpa plexi.

_________________
http://www.facebook.com/pages/NES-XX-SC ... 1644701875
http://www.tradera.com/finding.mvc/item ... tgnr=44273


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?
InläggPostat: 16 jun 2011, 22:37 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 31 maj 2011, 08:14
Inlägg: 1602
Ort: Norrland
Nu har jag moddat SNES:et också i plexilådan efter mmmonkeys guide. Kommer bilder snart.

_________________
http://www.facebook.com/pages/NES-XX-SC ... 1644701875
http://www.tradera.com/finding.mvc/item ... tgnr=44273


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?
InläggPostat: 17 jun 2011, 13:48 
Offline
Moderator
Användarvisningsbild

Blev medlem: 04 apr 2011, 20:43
Inlägg: 1781
nice [thumbup] blir kul att se.

själv har jag elektroniktummen mitt i handen. men en vacker dag ska jag modda mina konsoler också :mrgreen:

_________________
"ask not what your forum can do for you - ask what you can do for your forum.."


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?
InläggPostat: 17 jun 2011, 20:35 
Offline
Forumansvarig
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14 maj 2011, 11:06
Inlägg: 4417
Ort: Norrland
Feedback: Omdöme!
Personligen undviker jag modifikationer. Men när någon annan redan har "sabba" kortet är det inte så mycket man kan göra :mrgreen:

I stort sett finns det bara 2 format som är intressanta PAL & NTSC. Så i ett nöt skal borde det räcka med 1 PAL & 1 NTSC maskin. Lycka till att lära dig japanska eller i bästa fall lyckas du gissa dig till det mesta. [thumbup]

EDIT: En annan rolig grej är den så kallade switchless modden som skulle göra det enklare att byta region på konsolen + att man slapp förstöra konsolens skal. :lol: Det är bara att välja:

Brytare - Förstöra skalet?
eller
Switchless - Förstöra insidan?

Här kommer i alla fall bilder på: 1 st Snes 50/60Hz & 1 st Megadrive 50/60Hz + ENG/JAP.

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

_________________
"Hur kan du vara min vän, när du inte är SCN?"
- Herr Magnusson "En skojare in i märgen".


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?
InläggPostat: 30 okt 2011, 21:50 
Jag lödade bort EXT porten och limmade fast en rejäl brytare i hålet som blev över, lätt att återställa då jag inte har gjort någon åverkan på utsidan. Ser lagom diskret ut faktiskt.
Brydde mig inte om någon brytare för ENG/JAP då jag bara var ute efter att kunna köra maskinen i 60hz.


Upp
  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?
InläggPostat: 26 nov 2011, 18:41 
Offline
Forumansvarig
Användarvisningsbild

Blev medlem: 08 sep 2010, 12:56
Inlägg: 2242
Ort: Hässleholm
Presentation: Vem är jag?
Feedback: Omdöme!
Tyckte dessa videona var schyysta för en noob som mig när det gäller mods..

överklocka MD:n Del 1



överklocka MD:n Del 2




Återställa en Pal asian till sitt ursprung



Och många fler till både md1, md2, snes, playstation, mmm på kanalen..
Kommer lekas lite en vacker dag :)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?
InläggPostat: 26 nov 2011, 20:37 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 31 maj 2011, 08:14
Inlägg: 1602
Ort: Norrland
Vad hjälper överklockning?

Går det snabbare? Slipper man flimmer?

Xenon2 till Master System borde drivas med en stark PF för att det ska bli spelbart. ;)

_________________
http://www.facebook.com/pages/NES-XX-SC ... 1644701875
http://www.tradera.com/finding.mvc/item ... tgnr=44273


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?
InläggPostat: 26 nov 2011, 20:47 
Offline
Forumansvarig
Användarvisningsbild

Blev medlem: 08 sep 2010, 12:56
Inlägg: 2242
Ort: Hässleholm
Presentation: Vem är jag?
Feedback: Omdöme!
Du slipper lagg tex när du blir av med många ringar i sonic.. Du kan se skillnader här




Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Defekt / Modifiering / Reparation / Lödning
InläggPostat: 24 dec 2011, 20:28 
Offline
Moderator
Användarvisningsbild

Blev medlem: 27 okt 2011, 21:51
Inlägg: 2989
Highscore: 3
Feedback: (11)
Två frågor:

1) Hur öppnar man upp den Segas sexknappskontroll? Jag tog bort de fyra synliga skruvarna på baksidan, men den vägrade släppa i nederkant när jag sedan skulle öppna den. Det känns bättre att fråga här än att råka ta sönder kontrollen.

2) Hur får jag loss locket på MD? När jag öppnar den så sitter det en sladd till dioden, och gör jag på bästa sätt för att sära på delarna utan att ha sönder något?

Filmer och bilder uppskattas [thumbup]


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Defekt / Modifiering / Reparation / Löd- Tråden
InläggPostat: 24 dec 2011, 20:49 
Offline
Forumansvarig
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14 maj 2011, 11:06
Inlägg: 4417
Ort: Norrland
Feedback: Omdöme!
1. Om du har lossa på alla skruvar ska den ju bara öppnas. Men risken finns att någon har spillt saft eller liknande. Vilket gör att den "limmas" ihop. [thumbup]
2. Enda sättet att lossa på kontakten är att böja tillbaka led benen så att du kan dra av kontakten.

2 x 9VDC - 230V Nätfilter, Dubbla säkringar, ström brytare och fläktkyld.
Bild

2 x 9V~AC - 230V Nätfilter, ström brytare och fläktkyld.
Bild

2 x 9VDC - 230V Nätfilter och fläktkyld.
Bild

Arcade stick - Sega Megadrive
Bild

EDIT: Några projekt som jag jobbar på. Dem fläkt kylda nätaggregaten som jag prata om ska jag bara tona ner fläkten sedan är dem "Fit for fight" Tanken är att kunna driva en NES och SNES med endast 1 kabel in i väggen eller en Sega Megadrive och en Mega CD. Arcade stickan är byggd på microbrytare och ger en grym arcade känsla.

_________________
"Hur kan du vara min vän, när du inte är SCN?"
- Herr Magnusson "En skojare in i märgen".


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Defekt / Modifiering / Reparation / Löd- Tråden
InläggPostat: 24 dec 2011, 21:44 
Offline
Forumansvarig
Användarvisningsbild

Blev medlem: 08 sep 2010, 12:56
Inlägg: 2242
Ort: Hässleholm
Presentation: Vem är jag?
Feedback: Omdöme!
Rucket skrev:
Var hittar man en sån?

Btw, kan inte dessa funka??
http://www.kjell.com/sortiment/el/el-pr ... art-p39121

Rucket skrev:
2) Hur får jag loss locket på MD? När jag öppnar den så sitter det en sladd till dioden, och gör jag på bästa sätt för att sära på delarna utan att ha sönder något?

Filmer och bilder uppskattas [thumbup]

Bilaga:
111.jpg
111.jpg [ 64.5 KiB | Visad 9331 gånger ]

Bilaga:
222.jpg
222.jpg [ 50.96 KiB | Visad 9331 gånger ]


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Defekt / Modifiering / Reparation / Löd- Tråden
InläggPostat: 24 dec 2011, 21:54 
Offline
Moderator
Användarvisningsbild

Blev medlem: 27 okt 2011, 21:51
Inlägg: 2989
Highscore: 3
Feedback: (11)
AlmostOriginal skrev:
1. Om du har lossa på alla skruvar ska den ju bara öppnas. Men risken finns att någon har spillt saft eller liknande.

Inga spår av något klister som håller fast, men nederdelen vägrar släppa :(

AlmostOriginal skrev:
2. Enda sättet att lossa på kontakten är att böja tillbaka led benen så att du kan dra av kontakten.

Misstänkte att man skulle göra så, men vågade inte chansa. (Tack för bilderna ManiaC, även om du var några minuter för sen [thumbup] ) Nu kommer en följdfråga:
Bilaga:
IMG_0063.jpg
IMG_0063.jpg [ 434.43 KiB | Visad 9228 gånger ]

Jag tänkte lägga locket i blöt, men det ser ut som att man kan lossa den runda grejen där dioden sitter fast i. Bör man göra det eller är det lugnt att lägga hela locket i blöt?

Fler frågor lär dyka upp då detta är första gången jag skruvar upp ett sega :)

E: PERFEKT! Tack, ManiaC. Det blir till att införskaffa en sådan sladd och testa :)


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 145 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Style created by © Matti, gry komputerowe, reklama sem reklama seo

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010