Defekt / Modifiering / Reparation / Lödning (Mega Drive)

Svar på vanliga frågor om SMD
Användarvisningsbild
Rotmosträdet
Inlägg: 1602
Blev medlem: 31 maj 2011, 08:14
Ort: Norrland
Kontakt:

Defekt / Modifiering / Reparation / Lödning (Mega Drive)

Inlägg av Rotmosträdet » 07 jun 2011, 18:33

Tänkte följa denna guiden:
http://www.mmmonkey.co.uk/console/sega/md1switches.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Rekommenderas den eller finns det bättre?

Användarvisningsbild
Zebbe
WaterMelon
Inlägg: 1012
Blev medlem: 13 apr 2011, 16:56
Presentation: [url=http://segalovers.se/viewtopic.php?f=44&t=912][color=#00FF00]Zebbe[/color][/url]
Ort: Täby
Kontakt:

Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?

Inlägg av Zebbe » 07 jun 2011, 20:47

Den där funkar nog finfint :).
zebulog.wordpress.com

Användarvisningsbild
AlmostOriginal
Forumansvarig
Inlägg: 4495
Blev medlem: 14 maj 2011, 11:06
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=889
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?

Inlägg av AlmostOriginal » 10 jun 2011, 16:04

Gjorde denna mod på min. Fungerar fel fritt. Dock väntar jag på brytarna så jag kan montera ihop allt.

Jag valde så små brytare som möjligt så det ska se så diskret men ändå vara funktions dugligt. Lägger upp bilder så snart jag kan. [thumbup]

Viktigt att veta är att kablarna till:
JP1 - JP4 ska HÅLMONTERAS INTE YT MONTERAS!
"Hur kan du vara min vän, när du inte är SCN?"
- Herr Magnusson "En skojare in i märgen".

Användarvisningsbild
Rotmosträdet
Inlägg: 1602
Blev medlem: 31 maj 2011, 08:14
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?

Inlägg av Rotmosträdet » 10 jun 2011, 19:22

Blev klar med min idag, valde så stora brytare jag kunde hitta! [thumbup]

Bild

Bild
http://www.facebook.com/pages/NES-XX-SC ... 1644701875" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tradera.com/finding.mvc/item ... tgnr=44273" onclick="window.open(this.href);return false;

Användarvisningsbild
HVQ
Moderator
Inlägg: 1781
Blev medlem: 04 apr 2011, 20:43

Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?

Inlägg av HVQ » 10 jun 2011, 22:28

sweet! riktigt snygg [thumbup] gillar chassit/lådan. är super nintendot moddat också?
"ask not what your forum can do for you - ask what you can do for your forum.."

Användarvisningsbild
Rotmosträdet
Inlägg: 1602
Blev medlem: 31 maj 2011, 08:14
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?

Inlägg av Rotmosträdet » 10 jun 2011, 22:32

JP1 - JP4 ska HÅLMONTERAS INTE YT MONTERAS!
Vad? Varför? Det gjorde inte jag, funkade ändå.

SNES:et är inte moddat men det står på tur. Vilken är bästa guiden? 8-)
http://www.facebook.com/pages/NES-XX-SC ... 1644701875" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tradera.com/finding.mvc/item ... tgnr=44273" onclick="window.open(this.href);return false;

Användarvisningsbild
AlmostOriginal
Forumansvarig
Inlägg: 4495
Blev medlem: 14 maj 2011, 11:06
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=889
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?

Inlägg av AlmostOriginal » 11 jun 2011, 00:33

Inte ett krav men jag rekommenderar det starkt [thumbup] Beror på hur petig man är ;)

http://mmmonkey.co.uk/console/nintendo/ ... ches-1.htm
"Hur kan du vara min vän, när du inte är SCN?"
- Herr Magnusson "En skojare in i märgen".

Användarvisningsbild
HVQ
Moderator
Inlägg: 1781
Blev medlem: 04 apr 2011, 20:43

Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?

Inlägg av HVQ » 14 jun 2011, 09:18

Rotmosträdet skrev:Blev klar med min idag, valde så stora brytare jag kunde hitta! [thumbup]

Bild
vart kan man få tag på en sådan plexiglaslåda?
"ask not what your forum can do for you - ask what you can do for your forum.."

Användarvisningsbild
Rotmosträdet
Inlägg: 1602
Blev medlem: 31 maj 2011, 08:14
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?

Inlägg av Rotmosträdet » 14 jun 2011, 09:40

Man sågar sönder plastbenen till ett bord (tror jag, hittade dem på loppis), dyrt att köpa plexi.
http://www.facebook.com/pages/NES-XX-SC ... 1644701875" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tradera.com/finding.mvc/item ... tgnr=44273" onclick="window.open(this.href);return false;

Användarvisningsbild
Rotmosträdet
Inlägg: 1602
Blev medlem: 31 maj 2011, 08:14
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?

Inlägg av Rotmosträdet » 16 jun 2011, 22:37

Nu har jag moddat SNES:et också i plexilådan efter mmmonkeys guide. Kommer bilder snart.
http://www.facebook.com/pages/NES-XX-SC ... 1644701875" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tradera.com/finding.mvc/item ... tgnr=44273" onclick="window.open(this.href);return false;

Användarvisningsbild
HVQ
Moderator
Inlägg: 1781
Blev medlem: 04 apr 2011, 20:43

Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?

Inlägg av HVQ » 17 jun 2011, 13:48

nice [thumbup] blir kul att se.

själv har jag elektroniktummen mitt i handen. men en vacker dag ska jag modda mina konsoler också :mrgreen:
"ask not what your forum can do for you - ask what you can do for your forum.."

Användarvisningsbild
AlmostOriginal
Forumansvarig
Inlägg: 4495
Blev medlem: 14 maj 2011, 11:06
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=889
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?

Inlägg av AlmostOriginal » 17 jun 2011, 20:35

Personligen undviker jag modifikationer. Men när någon annan redan har "sabba" kortet är det inte så mycket man kan göra :mrgreen:

I stort sett finns det bara 2 format som är intressanta PAL & NTSC. Så i ett nöt skal borde det räcka med 1 PAL & 1 NTSC maskin. Lycka till att lära dig japanska eller i bästa fall lyckas du gissa dig till det mesta. [thumbup]

EDIT: En annan rolig grej är den så kallade switchless modden som skulle göra det enklare att byta region på konsolen + att man slapp förstöra konsolens skal. :lol: Det är bara att välja:

Brytare - Förstöra skalet?
eller
Switchless - Förstöra insidan?

Här kommer i alla fall bilder på: 1 st Snes 50/60Hz & 1 st Megadrive 50/60Hz + ENG/JAP.

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild
"Hur kan du vara min vän, när du inte är SCN?"
- Herr Magnusson "En skojare in i märgen".

DaBear

Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?

Inlägg av DaBear » 30 okt 2011, 21:50

Jag lödade bort EXT porten och limmade fast en rejäl brytare i hålet som blev över, lätt att återställa då jag inte har gjort någon åverkan på utsidan. Ser lagom diskret ut faktiskt.
Brydde mig inte om någon brytare för ENG/JAP då jag bara var ute efter att kunna köra maskinen i 60hz.

Användarvisningsbild
ManiaC
Forumansvarig
Inlägg: 2266
Blev medlem: 08 sep 2010, 12:56
Presentation: viewtopic.php?f=44&t=909
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=872
Ort: Hässleholm

Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?

Inlägg av ManiaC » 26 nov 2011, 18:41

Tyckte dessa videona var schyysta för en noob som mig när det gäller mods..

överklocka MD:n Del 1



överklocka MD:n Del 2




Återställa en Pal asian till sitt ursprung



Och många fler till både md1, md2, snes, playstation, mmm på kanalen..
Kommer lekas lite en vacker dag :)

Användarvisningsbild
Rotmosträdet
Inlägg: 1602
Blev medlem: 31 maj 2011, 08:14
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?

Inlägg av Rotmosträdet » 26 nov 2011, 20:37

Vad hjälper överklockning?

Går det snabbare? Slipper man flimmer?

Xenon2 till Master System borde drivas med en stark PF för att det ska bli spelbart. ;)
http://www.facebook.com/pages/NES-XX-SC ... 1644701875" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tradera.com/finding.mvc/item ... tgnr=44273" onclick="window.open(this.href);return false;

Användarvisningsbild
ManiaC
Forumansvarig
Inlägg: 2266
Blev medlem: 08 sep 2010, 12:56
Presentation: viewtopic.php?f=44&t=909
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=872
Ort: Hässleholm

Re: Hur modda MD1:a på bästa sätt?

Inlägg av ManiaC » 26 nov 2011, 20:47

Du slipper lagg tex när du blir av med många ringar i sonic.. Du kan se skillnader här



Användarvisningsbild
Tronin
Moderator
Inlägg: 3004
Blev medlem: 27 okt 2011, 21:51

Defekt / Modifiering / Reparation / Lödning

Inlägg av Tronin » 24 dec 2011, 20:28

Två frågor:

1) Hur öppnar man upp den Segas sexknappskontroll? Jag tog bort de fyra synliga skruvarna på baksidan, men den vägrade släppa i nederkant när jag sedan skulle öppna den. Det känns bättre att fråga här än att råka ta sönder kontrollen.

2) Hur får jag loss locket på MD? När jag öppnar den så sitter det en sladd till dioden, och gör jag på bästa sätt för att sära på delarna utan att ha sönder något?

Filmer och bilder uppskattas [thumbup]

Användarvisningsbild
AlmostOriginal
Forumansvarig
Inlägg: 4495
Blev medlem: 14 maj 2011, 11:06
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=889
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: Defekt / Modifiering / Reparation / Löd- Tråden

Inlägg av AlmostOriginal » 24 dec 2011, 20:49

1. Om du har lossa på alla skruvar ska den ju bara öppnas. Men risken finns att någon har spillt saft eller liknande. Vilket gör att den "limmas" ihop. [thumbup]
2. Enda sättet att lossa på kontakten är att böja tillbaka led benen så att du kan dra av kontakten.

2 x 9VDC - 230V Nätfilter, Dubbla säkringar, ström brytare och fläktkyld.
Bild

2 x 9V~AC - 230V Nätfilter, ström brytare och fläktkyld.
Bild

2 x 9VDC - 230V Nätfilter och fläktkyld.
Bild

Arcade stick - Sega Megadrive
Bild

EDIT: Några projekt som jag jobbar på. Dem fläkt kylda nätaggregaten som jag prata om ska jag bara tona ner fläkten sedan är dem "Fit for fight" Tanken är att kunna driva en NES och SNES med endast 1 kabel in i väggen eller en Sega Megadrive och en Mega CD. Arcade stickan är byggd på microbrytare och ger en grym arcade känsla.
"Hur kan du vara min vän, när du inte är SCN?"
- Herr Magnusson "En skojare in i märgen".

Användarvisningsbild
ManiaC
Forumansvarig
Inlägg: 2266
Blev medlem: 08 sep 2010, 12:56
Presentation: viewtopic.php?f=44&t=909
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=872
Ort: Hässleholm

Re: Defekt / Modifiering / Reparation / Löd- Tråden

Inlägg av ManiaC » 24 dec 2011, 21:44

Rucket skrev: Var hittar man en sån?
Btw, kan inte dessa funka??
http://www.kjell.com/sortiment/el/el-pr ... art-p39121" onclick="window.open(this.href);return false;
Rucket skrev: 2) Hur får jag loss locket på MD? När jag öppnar den så sitter det en sladd till dioden, och gör jag på bästa sätt för att sära på delarna utan att ha sönder något?

Filmer och bilder uppskattas [thumbup]
111.jpg
111.jpg (64.73 KiB) Visad 11329 gånger
222.jpg
222.jpg (51.17 KiB) Visad 11329 gånger

Användarvisningsbild
Tronin
Moderator
Inlägg: 3004
Blev medlem: 27 okt 2011, 21:51

Re: Defekt / Modifiering / Reparation / Löd- Tråden

Inlägg av Tronin » 24 dec 2011, 21:54

AlmostOriginal skrev:1. Om du har lossa på alla skruvar ska den ju bara öppnas. Men risken finns att någon har spillt saft eller liknande.
Inga spår av något klister som håller fast, men nederdelen vägrar släppa :(
AlmostOriginal skrev:2. Enda sättet att lossa på kontakten är att böja tillbaka led benen så att du kan dra av kontakten.
Misstänkte att man skulle göra så, men vågade inte chansa. (Tack för bilderna ManiaC, även om du var några minuter för sen [thumbup] ) Nu kommer en följdfråga:
IMG_0063.jpg
Jag tänkte lägga locket i blöt, men det ser ut som att man kan lossa den runda grejen där dioden sitter fast i. Bör man göra det eller är det lugnt att lägga hela locket i blöt?

Fler frågor lär dyka upp då detta är första gången jag skruvar upp ett sega :)

E: PERFEKT! Tack, ManiaC. Det blir till att införskaffa en sådan sladd och testa :)

Skriv svar