Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?

Svar på vanliga frågor om SMD
Användarvisningsbild
NGF
Inlägg: 1509
Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Ort: Stockholm

Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?

Inlägg av NGF » 08 dec 2011, 21:09

Är det möjligt att köra JAP och USA spel på PAL MegaCD med någon sorts konverter eller Game Genie?
SEEEEEEEGAAAAAAAAAAAAAA :mrgreen:

Användarvisningsbild
Zebbe
WaterMelon
Inlägg: 1012
Blev medlem: 13 apr 2011, 16:56
Presentation: [url=http://segalovers.se/viewtopic.php?f=44&t=912][color=#00FF00]Zebbe[/color][/url]
Ort: Täby
Kontakt:

Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?

Inlägg av Zebbe » 08 dec 2011, 21:34

Man kan fixa ett multibioschip, eller så kan man spela med en sån här (Pier Solar's programmerare har gjort den):

http://products.genny4ever.net/megacart_v1x.html" onclick="window.open(this.href);return false;
zebulog.wordpress.com

Användarvisningsbild
NGF
Inlägg: 1509
Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Ort: Stockholm

Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?

Inlägg av NGF » 08 dec 2011, 21:56

Intressant, har du provat den carten?
SEEEEEEEGAAAAAAAAAAAAAA :mrgreen:

Användarvisningsbild
Zebbe
WaterMelon
Inlägg: 1012
Blev medlem: 13 apr 2011, 16:56
Presentation: [url=http://segalovers.se/viewtopic.php?f=44&t=912][color=#00FF00]Zebbe[/color][/url]
Ort: Täby
Kontakt:

Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?

Inlägg av Zebbe » 08 dec 2011, 22:09

Ja, jag har den. Funkar perfa. Har spelat en del USA-spel och JP-spel med den.
zebulog.wordpress.com

Användarvisningsbild
stattin
Inlägg: 425
Blev medlem: 25 aug 2011, 12:04

Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?

Inlägg av stattin » 09 dec 2011, 05:01

Man kan konvertera om usa och jap till pal med ett program på datorn också om vill, men då får man bränna en back up.

http://www.retrodev.com/convscd.html

Användarvisningsbild
NGF
Inlägg: 1509
Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Ort: Stockholm

Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?

Inlägg av NGF » 09 dec 2011, 10:35

Jo jag vet men jag tycker det låter som att maskinen får jobba hårdare för att läsa brända skivor.
SEEEEEEEGAAAAAAAAAAAAAA :mrgreen:

Användarvisningsbild
stattin
Inlägg: 425
Blev medlem: 25 aug 2011, 12:04

Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?

Inlägg av stattin » 09 dec 2011, 11:13

Ja mega cd 1 brukar gå halvdant med brända spel, ibland startar det inte alls för mig. Multi megan däremot går fin fint, kanske beror på läs hastigheten på dom olika modellerna.

Bara två spel jag har utbränt på skiva iofs, Sonic Megamix [thumbup] och Android Assault.
Annars kör jag med Pro cd x (tror jag det heter), bara synd att det inte funkar med multi megan, skulle vilja kunna spela Secret of monkey island på den istället.

Köra cd swap som på ps1.. nja det tror jag inte att jag vill, vet inte ens om det funkar för den delen.

Synd det inte finne nån boot cd att ladda hem från nätet bara rakt upp och ner, men det verkar tydligen omöjligt att bygga enligt vad har hört, för lite kraft helt enkelt.

Användarvisningsbild
NGF
Inlägg: 1509
Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Ort: Stockholm

Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?

Inlägg av NGF » 09 dec 2011, 11:23

Ja bootcd som till Dreamcast hade varit drömmen [thumbup]
Har bara testat med MegaCD1&2, tycker ettan är kräsnare än tvåan också faktiskt.
Multimegan används bara vid speciella tillfällen 8-)
Läshasigheten? Alla tre har väl bara 1X i hastighet?
SEEEEEEEGAAAAAAAAAAAAAA :mrgreen:

Användarvisningsbild
stattin
Inlägg: 425
Blev medlem: 25 aug 2011, 12:04

Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?

Inlägg av stattin » 09 dec 2011, 11:40

Nja jag tror mega cd 2 läser 2X
multi megan vet jag inte.
men jag ska inte säga säkert.

lite research på det här kanske :)

Användarvisningsbild
stattin
Inlägg: 425
Blev medlem: 25 aug 2011, 12:04

Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?

Inlägg av stattin » 09 dec 2011, 12:11

Nä det var nog bara rykten jag hört, men nog flyter multi megan på bättre än mega cd 1, hänger väl på vilket bios dom har helt enkelt då.

Användarvisningsbild
stattin
Inlägg: 425
Blev medlem: 25 aug 2011, 12:04

Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?

Inlägg av stattin » 09 dec 2011, 12:19

haha... eller

http://forums.nzgamer.com/index.php?showtopic=749

"sega had the
mega CD one (front loading)
that allowed you to play games with a 1X speed lazer
mega CD 2 (top loading)
that allowed you to play mega CD games at 2X speed and listen to music CD's"

Användarvisningsbild
Rotmosträdet
Inlägg: 1602
Blev medlem: 31 maj 2011, 08:14
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?

Inlägg av Rotmosträdet » 09 dec 2011, 12:20

Säker på att de hade koll? Man kan lyssna på musik på ettan också.
http://www.facebook.com/pages/NES-XX-SC ... 1644701875" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tradera.com/finding.mvc/item ... tgnr=44273" onclick="window.open(this.href);return false;

Användarvisningsbild
NGF
Inlägg: 1509
Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Ort: Stockholm

Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?

Inlägg av NGF » 09 dec 2011, 12:26

Ingen trovärdig källa som hävdar att ettan inte klarar musikskivor och stavar laser med Z, fail! :)

Möjligt att tvåan läser spel lite snabbare men det är snarare pga effektivitet. Samtliga enheter är 1X. Saturn var 2X.
SEEEEEEEGAAAAAAAAAAAAAA :mrgreen:

Användarvisningsbild
stattin
Inlägg: 425
Blev medlem: 25 aug 2011, 12:04

Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?

Inlägg av stattin » 09 dec 2011, 12:43

Ja det är nog så :)
men det är ju så i tv spels världen, rykten och myter kors och tvärs.

Roligast var när nån tv spel tidning påstod att man inte kunde hoppa över flaggan i smb och det bara var en myt.

Användarvisningsbild
AlmostOriginal
Forumansvarig
Inlägg: 4495
Blev medlem: 14 maj 2011, 11:06
Feedback: viewtopic.php?f=37&t=889
Ort: Norrland
Kontakt:

Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?

Inlägg av AlmostOriginal » 10 dec 2011, 16:06

Finns rätt många sätt att spela import spel på din mega cd. Kassetter (Datel Pro CDx, Everdrive m.m.) , Multibios eller region free bios.

Everdrive-MD Sega CD Region Free
http://www.youtube.com/watch?v=zLUswB2aY0o" onclick="window.open(this.href);return false;

Mega CD/Sega CD Multibios
http://mmmonkey.co.uk/console/sega/megacd.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=71kDyH4CVbE" onclick="window.open(this.href);return false;

Mega CD Region Free Bios
http://mmmonkey.co.uk/console/sega/mega ... onfree.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=AejLwqN1Ln8" onclick="window.open(this.href);return false;
"Hur kan du vara min vän, när du inte är SCN?"
- Herr Magnusson "En skojare in i märgen".

Användarvisningsbild
Mulleboy
Inlägg: 138
Blev medlem: 23 feb 2012, 20:58
Ort: Ystad

Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?

Inlägg av Mulleboy » 11 mar 2012, 14:49

Jag fick en sån här med via mitt blocket köp :-). Vet inte än om det funkar, då jag inte har fått tag på någon mega cd.
Bilagor
5.jpg
Pro Cd X

Användarvisningsbild
stattin
Inlägg: 425
Blev medlem: 25 aug 2011, 12:04

Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?

Inlägg av stattin » 11 mar 2012, 20:25

har en likadan, funkar gör den. men bara med MD1 och MCD1, osäker på tvåan, Multi Megan funkar den inte till.

Användarvisningsbild
Mulleboy
Inlägg: 138
Blev medlem: 23 feb 2012, 20:58
Ort: Ystad

Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?

Inlägg av Mulleboy » 11 mar 2012, 21:04

Okej :-) tusan med, jag har mega drive 2 :P men får se sen om den funkar när jag skaffar mega cd 2 :P

Användarvisningsbild
stattin
Inlägg: 425
Blev medlem: 25 aug 2011, 12:04

Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?

Inlägg av stattin » 11 mar 2012, 21:27

Ja jag är osäker som sagt, men det kom ju även en CDX version 2 som skulle funka till tvåorna. Skulle vara intressant och veta om dom funkar till multi megan

Användarvisningsbild
Tandgnissle
Inlägg: 58
Blev medlem: 21 nov 2014, 14:56
Ort: Stockholm

Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?

Inlägg av Tandgnissle » 21 nov 2014, 22:58

Mer än två år gammalt nu men folk har modifierat biosarna nu så att de är regionsfria. Det finns trådar om det på assemblergames nu.

Skriv svar