Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Ny tråd Svara på tråd  [ 21 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?
InläggPostat: 08 dec 2011, 21:09 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Inlägg: 1471
Ort: Stockholm
Presentation: Presentation
Är det möjligt att köra JAP och USA spel på PAL MegaCD med någon sorts konverter eller Game Genie?

_________________
*De spel jag söker just nu*


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?
InläggPostat: 08 dec 2011, 21:34 
Offline
WaterMelon
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13 apr 2011, 16:56
Inlägg: 1012
Ort: Täby
Presentation: Zebbe
Man kan fixa ett multibioschip, eller så kan man spela med en sån här (Pier Solar's programmerare har gjort den):

http://products.genny4ever.net/megacart_v1x.html

_________________
zebulog.wordpress.com


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?
InläggPostat: 08 dec 2011, 21:56 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Inlägg: 1471
Ort: Stockholm
Presentation: Presentation
Intressant, har du provat den carten?

_________________
*De spel jag söker just nu*


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?
InläggPostat: 08 dec 2011, 22:09 
Offline
WaterMelon
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13 apr 2011, 16:56
Inlägg: 1012
Ort: Täby
Presentation: Zebbe
Ja, jag har den. Funkar perfa. Har spelat en del USA-spel och JP-spel med den.

_________________
zebulog.wordpress.com


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?
InläggPostat: 09 dec 2011, 05:01 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 25 aug 2011, 12:04
Inlägg: 425
Man kan konvertera om usa och jap till pal med ett program på datorn också om vill, men då får man bränna en back up.

http://www.retrodev.com/convscd.html


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?
InläggPostat: 09 dec 2011, 10:35 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Inlägg: 1471
Ort: Stockholm
Presentation: Presentation
Jo jag vet men jag tycker det låter som att maskinen får jobba hårdare för att läsa brända skivor.

_________________
*De spel jag söker just nu*


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?
InläggPostat: 09 dec 2011, 11:13 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 25 aug 2011, 12:04
Inlägg: 425
Ja mega cd 1 brukar gå halvdant med brända spel, ibland startar det inte alls för mig. Multi megan däremot går fin fint, kanske beror på läs hastigheten på dom olika modellerna.

Bara två spel jag har utbränt på skiva iofs, Sonic Megamix [thumbup] och Android Assault.
Annars kör jag med Pro cd x (tror jag det heter), bara synd att det inte funkar med multi megan, skulle vilja kunna spela Secret of monkey island på den istället.

Köra cd swap som på ps1.. nja det tror jag inte att jag vill, vet inte ens om det funkar för den delen.

Synd det inte finne nån boot cd att ladda hem från nätet bara rakt upp och ner, men det verkar tydligen omöjligt att bygga enligt vad har hört, för lite kraft helt enkelt.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?
InläggPostat: 09 dec 2011, 11:23 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Inlägg: 1471
Ort: Stockholm
Presentation: Presentation
Ja bootcd som till Dreamcast hade varit drömmen [thumbup]
Har bara testat med MegaCD1&2, tycker ettan är kräsnare än tvåan också faktiskt.
Multimegan används bara vid speciella tillfällen 8-)
Läshasigheten? Alla tre har väl bara 1X i hastighet?

_________________
*De spel jag söker just nu*


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?
InläggPostat: 09 dec 2011, 11:40 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 25 aug 2011, 12:04
Inlägg: 425
Nja jag tror mega cd 2 läser 2X
multi megan vet jag inte.
men jag ska inte säga säkert.

lite research på det här kanske :)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?
InläggPostat: 09 dec 2011, 12:11 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 25 aug 2011, 12:04
Inlägg: 425
Nä det var nog bara rykten jag hört, men nog flyter multi megan på bättre än mega cd 1, hänger väl på vilket bios dom har helt enkelt då.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?
InläggPostat: 09 dec 2011, 12:19 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 25 aug 2011, 12:04
Inlägg: 425
haha... eller

http://forums.nzgamer.com/index.php?showtopic=749

"sega had the
mega CD one (front loading)
that allowed you to play games with a 1X speed lazer
mega CD 2 (top loading)
that allowed you to play mega CD games at 2X speed and listen to music CD's"


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?
InläggPostat: 09 dec 2011, 12:20 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 31 maj 2011, 08:14
Inlägg: 1602
Ort: Norrland
Säker på att de hade koll? Man kan lyssna på musik på ettan också.

_________________
http://www.facebook.com/pages/NES-XX-SC ... 1644701875
http://www.tradera.com/finding.mvc/item ... tgnr=44273


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?
InläggPostat: 09 dec 2011, 12:26 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Inlägg: 1471
Ort: Stockholm
Presentation: Presentation
Ingen trovärdig källa som hävdar att ettan inte klarar musikskivor och stavar laser med Z, fail! :)

Möjligt att tvåan läser spel lite snabbare men det är snarare pga effektivitet. Samtliga enheter är 1X. Saturn var 2X.

_________________
*De spel jag söker just nu*


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?
InläggPostat: 09 dec 2011, 12:43 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 25 aug 2011, 12:04
Inlägg: 425
Ja det är nog så :)
men det är ju så i tv spels världen, rykten och myter kors och tvärs.

Roligast var när nån tv spel tidning påstod att man inte kunde hoppa över flaggan i smb och det bara var en myt.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?
InläggPostat: 10 dec 2011, 16:06 
Offline
Forumansvarig
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14 maj 2011, 11:06
Inlägg: 4436
Ort: Norrland
Feedback: Omdöme!
Finns rätt många sätt att spela import spel på din mega cd. Kassetter (Datel Pro CDx, Everdrive m.m.) , Multibios eller region free bios.

Everdrive-MD Sega CD Region Free
http://www.youtube.com/watch?v=zLUswB2aY0o

Mega CD/Sega CD Multibios
http://mmmonkey.co.uk/console/sega/megacd.htm
http://www.youtube.com/watch?v=71kDyH4CVbE

Mega CD Region Free Bios
http://mmmonkey.co.uk/console/sega/mega ... onfree.htm
http://www.youtube.com/watch?v=AejLwqN1Ln8

_________________
"Hur kan du vara min vän, när du inte är SCN?"
- Herr Magnusson "En skojare in i märgen".


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?
InläggPostat: 11 mar 2012, 14:49 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23 feb 2012, 20:58
Inlägg: 138
Ort: Ystad
Jag fick en sån här med via mitt blocket köp :-). Vet inte än om det funkar, då jag inte har fått tag på någon mega cd.


Bilagor:
Filkommentar: Pro Cd X
5.jpg
5.jpg [ 247.73 KiB | Visad 11342 gånger ]

_________________
Fantasy Pleasance
Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?
InläggPostat: 11 mar 2012, 20:25 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 25 aug 2011, 12:04
Inlägg: 425
har en likadan, funkar gör den. men bara med MD1 och MCD1, osäker på tvåan, Multi Megan funkar den inte till.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?
InläggPostat: 11 mar 2012, 21:04 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23 feb 2012, 20:58
Inlägg: 138
Ort: Ystad
Okej :-) tusan med, jag har mega drive 2 :P men får se sen om den funkar när jag skaffar mega cd 2 :P

_________________
Fantasy Pleasance


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?
InläggPostat: 11 mar 2012, 21:27 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 25 aug 2011, 12:04
Inlägg: 425
Ja jag är osäker som sagt, men det kom ju även en CDX version 2 som skulle funka till tvåorna. Skulle vara intressant och veta om dom funkar till multi megan


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Komma förbi regionkontrollen på Mega-CD?
InläggPostat: 21 nov 2014, 22:58 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21 nov 2014, 14:56
Inlägg: 58
Ort: Stockholm
Mer än två år gammalt nu men folk har modifierat biosarna nu så att de är regionsfria. Det finns trådar om det på assemblergames nu.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 21 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Style created by © Matti, gry komputerowe, reklama sem reklama seo

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010