FRÅGESTUND - Ställ era frågor om Mega Drive här!

Diskussioner om allt som rör SMD
Användarvisningsbild
Tronin
Moderator
Inlägg: 3011
Blev medlem: 27 okt 2011, 21:51

Re: FRÅGESTUND - Ställ din fråga här!

Inlägg av Tronin » 28 jan 2015, 16:24

Enda plastfodralet som finns är till hyrversionen. Om det inte var det du såg var det ett hemmabygge.

Användarvisningsbild
ecco
Inlägg: 107
Blev medlem: 28 nov 2014, 19:35
Ort: Göteborg

Raderar gamegenie sparade filer?

Inlägg av ecco » 29 jan 2015, 21:41

Tjena

Ett av mina favoritspel till Mega Drive är utan tvekan Wonderboy 5 in monster world, det är ett av de spelen som slukade mest av min fritid som liten. Jag har kvar spelet men dock aldrig klarat sista bossen. Jag börjar oroa mig för att minnesbatteriet snart skall vara slut, därför känns det högaktuellt att nu klara spelet en gång för alla. Men den här gången möter jag nog bossen med ett hemligt vapen, Game Genie!!
Min fråga är dock om någon vet i fall det är lugnt att först skriva in fuskkoder i game genie och sedan ladda sparade filer? jag föreställer mig att problem skulle kunna uppstå om jag exempelvis skriver in ett fusk som ger mig 1000 guldmynt och sedan laddar ett sparat spel där jag bara har 500 guldmynt, att det på nått sätt slår slint i spelminnet och filerna raderas?

Någon som vet?
Senast redigerad av 1 Tronin, redigerad totalt 29 gånger.
Anledning: Flyttad till frågetråden.

Användarvisningsbild
NGF
Inlägg: 1524
Blev medlem: 11 nov 2011, 23:12
Ort: Stockholm

Re: Raderar gamegenie sparade filer?

Inlägg av NGF » 29 jan 2015, 21:47

Om du väl har sparat spelet med 500 guldmynt så finns det 500 guldmynt när du laddar om, förutsatt att det är helt ok i spelet att man kan få 500 guldmynt. Tänker om det finns en gräns på 99 eller liknande, annars ska det inte vara något problem.

Däremot så vill jag sätta in en brasklapp och det är att jag inte vet alls hur sparningen beteer sig om gamegenie är inkopplat samtidigt. Jag har svårt att se hur något skulle gå sönder men sparningen kanske blir oanvändbar.
SEEEEEEEGAAAAAAAAAAAAAA :mrgreen:

Användarvisningsbild
Batman666
Inlägg: 484
Blev medlem: 16 okt 2011, 23:24

Re: FRÅGESTUND - Ställ din fråga här!

Inlägg av Batman666 » 30 jan 2015, 01:42

Min gissning är att Game Genie koderna inte skulle funka på din sparning. Jag tror inte GG skulle ta över eller ta bort din sparning men kan inte garantera något och har själv ingen erfarenhet av GG förutom på NES.

Om det är så att du testar (på egen risk givetvis) och det ändå inte funkar (men din sparning är kvar) så kan du pröva att skaffa en Pro Action Replay, för där har du en fysisk switch på carten där du kan stänga av och sätta på fuskkoden. Så då laddar du bara din sparning och sedan sätter igång fusket med switchen.


Edit:
Men som sagt, även med PAR så kan jag inte garantera att din sparfil blir kvar oberörd, så du gör allt givetvis på egen risk ;)

Användarvisningsbild
Zebbe
WaterMelon
Inlägg: 1012
Blev medlem: 13 apr 2011, 16:56
Presentation: [url=http://segalovers.se/viewtopic.php?f=44&t=912][color=#00FF00]Zebbe[/color][/url]
Ort: Täby
Kontakt:

Re: FRÅGESTUND - Ställ din fråga här!

Inlägg av Zebbe » 30 jan 2015, 22:12

Om jag inte minns fel så kan GG:n göra sparningar korrupta, så jag skulle inte göra något med den.
zebulog.wordpress.com

Användarvisningsbild
GoryGlory
Inlägg: 2751
Blev medlem: 18 maj 2014, 19:23
Presentation: [url=http://www.segalovers.se/viewtopic.php?f=44&t=1828]Presentation[/url]
Feedback: [url=http://www.segalovers.se/viewtopic.php?f=37&t=2066]Feedback[/url]
Ort: Skåneland
Kontakt:

Re: FRÅGESTUND - Ställ din fråga om Mega Drive här!

Inlägg av GoryGlory » 14 feb 2015, 19:33

Går det att spela Saturnspel på Mega-CD 1 och Mega-CD 2 och går det att spela Mega-CD-spel på Sega Saturn ??
MIN BLOGG - https://goryglory.wordpress.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Användarvisningsbild
Henke
Inlägg: 628
Blev medlem: 19 okt 2012, 21:16
Presentation: [url=http://www.segalovers.se/viewtopic.php?f=44&t=1405]Presentation[/url]

Re: FRÅGESTUND - Ställ din fråga om Mega Drive här!

Inlägg av Henke » 14 feb 2015, 19:38

Nej, inget av det.

Användarvisningsbild
GoryGlory
Inlägg: 2751
Blev medlem: 18 maj 2014, 19:23
Presentation: [url=http://www.segalovers.se/viewtopic.php?f=44&t=1828]Presentation[/url]
Feedback: [url=http://www.segalovers.se/viewtopic.php?f=37&t=2066]Feedback[/url]
Ort: Skåneland
Kontakt:

Re: FRÅGESTUND - Ställ din fråga om Mega Drive här!

Inlägg av GoryGlory » 14 feb 2015, 19:41

Okej tack för svaret
MIN BLOGG - https://goryglory.wordpress.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Användarvisningsbild
ecco
Inlägg: 107
Blev medlem: 28 nov 2014, 19:35
Ort: Göteborg

Re: FRÅGESTUND - Ställ din fråga om Mega Drive här!

Inlägg av ecco » 05 jun 2015, 11:43

Stödjer sega 32x spel från samtliga regioner eller går det helt enkelt inte att spela ntsc spel på en pal och vice versa?

Användarvisningsbild
nissling
Inlägg: 1328
Blev medlem: 12 apr 2011, 15:59
Ort: Stockholms-trakten

Re: FRÅGESTUND - Ställ din fråga om Mega Drive här!

Inlägg av nissling » 05 jun 2015, 12:38

Vissa 32X-spel är regionsfria, andra inte. Amerikanska utgåvorna av Kolibri, Thoughman Contest och T-Mek fungerar på en PAL-uppsättning exempelvis. Bör dock noteras att i princip alla japanska 32X-spel fungerar på en amerikansk enhet och vice versa. Enda undantagen tror jag är Virtua Racing Deluxe och Blackthorne.

Användarvisningsbild
ecco
Inlägg: 107
Blev medlem: 28 nov 2014, 19:35
Ort: Göteborg

Re: FRÅGESTUND - Ställ din fråga om Mega Drive här!

Inlägg av ecco » 07 jun 2015, 05:32

Tack!

Användarvisningsbild
HVQ
Moderator
Inlägg: 1781
Blev medlem: 04 apr 2011, 20:43

Re: FRÅGESTUND - Ställ din fråga om Mega Drive här!

Inlägg av HVQ » 21 jun 2015, 12:51

Fungerar en Nomad med någon svensk nätadapter?
"ask not what your forum can do for you - ask what you can do for your forum.."

Användarvisningsbild
nissling
Inlägg: 1328
Blev medlem: 12 apr 2011, 15:59
Ort: Stockholms-trakten

Re: FRÅGESTUND - Ställ din fråga om Mega Drive här!

Inlägg av nissling » 21 jun 2015, 12:53

Det är väl samma som till Mega Drive 2? I så fall är svaret givetvis ja.

Användarvisningsbild
Gnaarkill
Inlägg: 541
Blev medlem: 18 maj 2015, 22:35

Re: FRÅGESTUND - Ställ din fråga om Mega Drive här!

Inlägg av Gnaarkill » 21 jun 2015, 13:08

Bra sida för att hitta i SEGAs nätadapter jungel :mrgreen:
http://www.gametrog.com/GAMETROG/How_wh ... -s95j.html

Så det borde gå bra att köra en svensk nätadapter så länge man har rätt spänning och ström in i enheten :)
Såg att kjell.com säljer adaptrar som det går att ställa in önskad spänning på.

Användarvisningsbild
Janone
Inlägg: 1483
Blev medlem: 01 jun 2011, 09:34
Ort: Södermalm, Stockholm
Kontakt:

Re: FRÅGESTUND - Ställ din fråga om Mega Drive här!

Inlägg av Janone » 21 jun 2015, 15:55

Som Nissling säger så funkar smd2 adaptern, min är dock lite glapp i uttaget så kolla så du inte stöter till den medans du spelar. :P
Japon.se - Webbutiken för spelare av spelare!

Användarvisningsbild
Zebbe
WaterMelon
Inlägg: 1012
Blev medlem: 13 apr 2011, 16:56
Presentation: [url=http://segalovers.se/viewtopic.php?f=44&t=912][color=#00FF00]Zebbe[/color][/url]
Ort: Täby
Kontakt:

Re: FRÅGESTUND - Ställ din fråga om Mega Drive här!

Inlägg av Zebbe » 26 jun 2015, 20:53

Jag kör min Nomad med en vanlig svensk MD2-AC.
zebulog.wordpress.com

Användarvisningsbild
Sonic
Inlägg: 47
Blev medlem: 13 dec 2014, 19:13
Ort: Borås

Senaste inköpen (Sega)

Inlägg av Sonic » 23 jul 2015, 19:20

Jag köpte ett Fantasia till mega drive på Games utförsäljningen för några veckor sedan, och nu upptäckte jag att det stod mega drive på framsidan men genesis på både instruktionsboken och kassetten.
Men det går att spela på min mega drive (vet inte om man kan spela genesis spel på mega drive då jag inte har några genesis spel.)
Men det är inte första gången jag har träffat på detta, jag har sett Fantasia på Ebay som har samma som jag beskriver.
Nu är min fråga till alla på forumet: Har ni träffat på något liknande med just spelet Fantasia eller kanske något annat spel?
Tacksam för svar!
Senast redigerad av 1 Tronin, redigerad totalt 23 gånger.
Anledning: Inlägg flyttat då det rör sig om en fråga.

Användarvisningsbild
Tronin
Moderator
Inlägg: 3011
Blev medlem: 27 okt 2011, 21:51

Re: Senaste inköpen (Sega)

Inlägg av Tronin » 23 jul 2015, 20:12

Det är en variant, så du behöver inte oroa dig för att det är en fulkomplettering. Däremot tror jag det egentligen ska följa med en extra manual om jag tyder informationen i Rotmosträdets bok rätt.

Fantasia släpptes 1991 och då behöver man inte oroa sig då spelen innan 1993 var regionsfria med ytterst få undantag.

Användarvisningsbild
Sonic
Inlägg: 47
Blev medlem: 13 dec 2014, 19:13
Ort: Borås

Re: FRÅGESTUND - Ställ era frågor om Mega Drive här!

Inlägg av Sonic » 24 jul 2015, 17:23

Okej! [thumbup] Tack för infon :D
Är det någon annan som har stött på detta? :o

Användarvisningsbild
Bondmaster
Inlägg: 72
Blev medlem: 02 sep 2014, 21:49
Presentation: [url=http://www.segalovers.se/viewtopic.php?f=44&t=1878]Presentation[/url]
Feedback: [url=http://www.segalovers.se/viewtopic.php?f=37&t=2103]Omdöme[/url]
Ort: Smögen
Kontakt:

Re: FRÅGESTUND - Ställ era frågor om Mega Drive här!

Inlägg av Bondmaster » 28 jul 2015, 10:30

ja alla EA spel är märkta Genesis på spelkassetterna och det står Mega Drive på fodralen
NBA basket, fifa, nhl, golf, lotus turbo challenge 1 & 2, lhx attack shopper, mutant league hockey & fotboll,

Undantag är elitserien 95/96
688 attack sub
abrahams battle tank

där står det mega drive på fodralen

värt att nämna är att
688 attack sub
abrahams battle tank
har vanliga klassiska Mega Drive kassetter medan resten har EAs egna spelkassetter som är högre i formatet med en gul plastbricka uppe i vänster hörn.

resultatet av detta är att alla ea spel med genesis logga går för långsamt på en europeiskt mega drive då de är gjorda för genesis

hoppas detta hjälpte dig på traven
ni andra får komlettera om jag missa något nu .
Sega Mega Drive 16Bit
//Bondmaster//

Skriv svar